Zuid-Holland: € 7,6 miljoen sloop kassen

Voor het opruimen van verspreid liggende kassen in Leidschendam-Voorburg en Zwijndrecht stelt provincie Zuid-Holland € 7,6 miljoen subsidie beschikbaar.

€ 5 miljoen is beschikbaar om 23 hectare glas in de Duivenvoorde-corridor in Leidschendam-Voorburg op te ruimen. Gemeente Zwijndrecht krijgt € 2,6 miljoen voor de sanering van 35 hectare glas vanuit programma Deltapoort.

De voorwaarde is wel dat de gemeenten minimaal eenzelfde bedrag als co-financiering in hun projecten steken. De subsidies worden over een periode van 4 jaar uitgekeerd.

Keuzes

In plaats van het totale saneringsbudget te verdelen over een groot aantal gemeenten kiest het provinciebestuur ervoor om een prijsvraag uit te schrijven en de 2 beste aanvragen te honoreren. De 2 andere indieners waren gemeente Maassluis en de regio Hoeksche Waard.

'Het voordeel van een beperkt aantal projecten is dat we minder versnipperd werken en er meer impact op de ruimtelijke kwaliteit ontstaat', licht Zuid-Hollands gedeputeerde Govert Veldhuijzen de aanpak toe.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer