Provincie tegen kalverhouderij Randwijk

Provincie Gelderland gaat in beroep bij de Raad van State tegen een bestemmingsplanwijziging door gemeente Overbetuwe. Die maakt de vestiging van een nieuw kalverhouderijbedrijf in Randwijk mogelijk.

Aan De Hel in Randwijk komen 1200 vleeskalveren. Maar dat plan is volgens de provincie strijdig met het Gelders ruimtelijke beleid. 'Nieuwvestiging van intensieve veehouderijbedrijven is alleen toegestaan in aangewezen gebieden op grond van de Reconstructiewet', stelt de provincie.

Wanneer een gemeente van het provinciale beleid afwijkt, moet daar volgens Gelderland een goede reden voor zijn. 'Overbetuwe geeft hiervoor geen goede onderbouwing. En verzuimde tijdig met de provincie in overleg te treden.'

Buitengebied

Verder vindt de provincie het plan in strijd met het nieuwe beleid dat de gemeente zelf in voorbereiding heeft voor het hele buitengebied.

De provincie verzoekt de Raad van State om een voorlopige voorziening. Om zo te voorkomen dat de bouwvergunning wordt verleend en de kalverhouder start met de bouw. Naar verwachting doet de raad binnen 2 maanden een voorlopige uitspraak.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer