Succes De Haan op kalverkeuring Gersloot

Brant Jan de Haan uit de Hemrik was met zijn team de meest succesvolle inzender van de keuring van Rind Sud zaterdag in Gersloot. In de middengroep won het kalf Athene van De Haan en ook de bedrijfscollectietitel ging naar de Hemrik.

De juryleden Hans Puttenstein, Adrion van Beek, Jennie Osinga en Tsjitske Boschma kozen voor een andere algemeen kampioen. Die titel viel ten deel aan Falkena Foekje 196 (v. Dream-Prairie Bg Bruno) van H. en E. Vernooy uit Oosterwolde. Zij bleef Ria D 273 (v. Jotan Red) van Mts. Baken uit Nijeberkoop nipt voor bij de oudere kalveren, deze werd dan ook in die categorie gekroond tot reservekampioen.

Na een spannende strijd in de middengroep is Hemrik Holstein Lonar Athena (v. Lonar) van maatschap De Haan- De Vries uit Hemrik, uitgeroepen tot kampioen. Het reservekampioenschap ging in deze middengroep naar HBC Jeeves Princess” (v. Ked Outside Jeeves-ET) van Schep Holsteins Fr. BV uit Boyl.

Ook bij de jonge kalveren was het een spannende strijd. Uiteindelijk mocht Lucky Holsteins Femke (v. Ri-Val-Re 2338 Niagra) van Lucky Holsteins uit Noordwolde zich kampioen noemen. Het reservekampioenschap ging naar Rivierhoeve Frona 97 (v. R-E-W Seaver).

De prijs voor het beste voorbrengen ging naar Annet Baken. Met haar kalf Zeeman 806 (v. Jotan Red). De prijs voor het schoonste toilet ging naar Romilde van Wel met haar kalf Zuid-Ooster neeltje 590 (v. Delta Ammo). Deze komt uit de stal van Mts. Dolstra-Smink uit Oosterstreek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer