Landbouw buiten beeld in Noordelijk debat

De land- en tuinbouw is nauwelijks aan bod gekomen tijdens het Noordelijk lijsttrekkersdebat, vanmiddag in de aula van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook was er weinig ruimte voor noordelijke onderwerpen.

PvdA-lijsttrekker Diederik Samson liet weten voor het stimuleren van groen gas te zijn. Volgens hem kan het Noorden 'banenkampioen van de energiesector' worden.

Naast Samson debatteerden Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (CU), Emile Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks), Marianne Thieme (PvdD) en Hero Brinkman (DPK) over onder andere Europa, economie en krimp. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Kees van der Staaij (SGP) waren afwezig.

Ranomi Kromowidjojo

Dat de lijsttrekkers weinig van het Noorden wisten, bleek uit een quiz. Brinkman dacht dat niet Drachten maar Groningen de grootste plaats is zonder spoorverbinding en Thieme wist niet dat zwemster Ranomi Kromowidjojo uit Sauwerd komt. Sap had geen idee dat Noordelingen op 11 november Sint Maarten vieren.

Het Noordelijk lijsttrekkersdebat was een initiatief van de Commissarissen van de Koningin in Drenthe, Fryslân en Groningen, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en RTV Noord.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer