Manifest geen pleidooi biologisch boeren

Het Groene Randstad Manifest is geen specifiek pleidooi voor de biologische landbouw. Dat stelt voorzitter Ron Gast van Stichting Groene Hart deze week in de Groene Flits.

Stichting Groene Hart lanceerde onlangs met andere milieuorganisaties het Groene Randstad Manifest. Dat manifest bepleit echter niet dat alle boeren in het Groene Hart op termijn biologisch moeten worden, zoals directeur Bernt Feijs van Stichting Groene Hart-directeur suggereerde in Nieuwe Oogst.

'We willen vooral aangeven dat het verstandig is zo duurzaam mogelijk te werken. Niet alleen de productiekant is belangrijk, maar denk ook aan de gevolgen voor de natuur en het milieu', zegt Gast.

Voortbestaan

'Door in duurzaamheid te investeren, verhoog je als bedrijf de kans op voortbestaan. Het draait om een kwalitatieve verbetering', vervolgt de voorzitter van Stichting Groene Hart. De bedrijfsvoering moet volgens hem passen in het nieuwe, verbrede Europese landbouwbeleid.

'Agrariers kunnen bijvoorbeeld inzetten op ecologie, natuur en recreatie. Verbreding van de werkwijze is in onze ogen al heel belangrijk', stelt Gast.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer