Salland wil toeslagen behouden

LTO Noord-afdeling Salland wil inspelen op het veranderende Europese landbouwbeleid. Doel is het behoud van toeslagen voor boeren in het gebied door het combineren van natuur en waterberging met landbouw.

Salland+wil+toeslagen+behouden
© Nieuwe Oogst (Rene L.)

Voorzitter Gerrit Tuten van LTO Noord-afdeling Salland denkt hierbij aan combinaties van natuur en landbouw en combinaties van natuur, waterberging en landbouw. Hij zei dit gistermiddag tijdens een bezoek van demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I aan melkveehouder André Haarman in Heeten.

Project

Onderwerp was het project 'Natuurlijk Sallands Landbouw', dat inspeelt op de veranderingen in de Europese toeslagen voor boeren. Het project is een initiatief van LTO Noord en onder meer Stichting IJssellandschap en Waterschap Groot Salland.

Bij de combinatie van natuur en landbouw valt te denken aan een strook natuur van 3 meter breed langs percelen van Stichting IJssellandschap rond Deventer. Bij de combinatie van natuur, waterberging en landbouw denkt Tuten aan berging van water op 50 tot 60 hectare landbouwgrond binnen de landinrichting Olst-Wesepe, die ook voor natuur is te gebruiken.

Collectief

Bleker is het met Tuten eens dat het een collectief initiatief moet zijn. Hij denkt dat natuur en biodiversiteit dan goed zijn in te passen op akkerbouw- en melkveebedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer