HLB+vindt+eerste+alternariavlek
© Nieuwe Oogst

HLB vindt eerste alternariavlek

Onderzoeksinstituut HLB in Wijster heeft via de bladvlekkendienst Leafspot het eerste aardappelblad met een aantasting van Alternaria solani gevonden.

De eerste bladeren met vlekken zijn voor diagnose al begin juni bij HLB binnengekomen. De meest gevonden oorzaken zijn tot nu toe bladverbranding, ozonschade, y-virus, vorst, kunstmest en spuitschade.

Dankzij het gematigde weer is de situatie met betrekking tot alternaria-aantastingen op de aardappelpercelen nog relatief rustig. Volgens HLB is een juiste diagnose belangrijk. Als geen alternaria aanwezig is, heeft een bespuiting met een fungicide geen nut.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer