G20 ziet belang landbouwontwikkeling

In de slotverklaring van de G20 staan afspraken hoe de landbouwontwikkeling en voedselzekerheid in de wereld te verbeteren. 'Om in de toekomst iedereen in de wereld te kunnen blijven voeden, is nu actie nodig', stelt EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

Verhogen van de landbouwproductie is volgens de bewindsman hiervoor cruciaal. 'Een belangrijke uitkomst is dat de G20-landen hun beleid herzien om duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen te bevorderen.'

Dat geldt ook voor kennisinstellingen die zich meer gaan richten op het bedrijfsleven en de belangen van boeren.

Voedselzekerheid

Voor de G20-landbouwgroep was ook Nederland door G20-voorzitter Mexico uitgenodigd. De resultaten van de G20, een groep van 19 industriële landen en de Europese Unie, zijn een belangrijke ondersteuning van het door het kabinet inzette beleid op het gebied van landbouwontwikkeling en voedselzekerheid.

De uitkomsten van de G20 op het gebied van landbouw en voedselzekerheid sluiten volgens Bleker nauw aan bij de Nederlandse inzet.

Klimaatverandering

G20 benadrukt dat de voedselproductie wordt verhoogd, terwijl de landbouwsector zich tegelijk aanpast aan de gevolgen van klimaatverandering en zelf minder broeikasgassen uitstoot.

'Publiek-private samenwerking, zoals wij met de topsectoren doen, is een belangrijk middel om de landbouwsector duurzaam te ontwikkelen. Dat dit internationaal steeds meer erkend wordt is een mooi resultaat voor Nederland', stelt Bleker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer