Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Provincies Flevoland en Noord-Holland en gemeenten uit Flevoland en Gooi en Vechtstreek hebben gisteren de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) opgericht.

Deze dienst gaat vanaf 1 januari 2013 voor bovenstaande organisaties de taken vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu verzorgen.

De medewerkers van milieuvergunningverlening en -handhaving van de gezamenlijke ondertekenaars worden onder één dak gehuisvest. In totaal komen er een kleine 150 mensen werken bij de Omgevingsdienst die in Lelystad wordt gevestigd in hetzelfde pand als provincie Flevoland.

Het eigen gemeentehuis blijft het loket waar vergunningen worden aangevraagd en waar bedrijven terecht kunnen met hun vragen op het gebied van milieuzaken.

Beter en goedkoper

'De deelnemende organisaties kunnen door de bundeling van kennis en kwaliteit hun milieutaken beter en goedkoper uitvoeren', zegt gedeputeerde Anne Bliek van Flevoland en voorzitter van het bestuur van de OFGV.

'Zowel wat betreft de vergunningverlening alsook de handhaving. Daarnaast krijgen alle bedrijven in het gebied een gelijke behandeling en gelijke kansen op ontwikkeling', geeft zij aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer