Brandrood Rund in beeld op open dagen

Het Brandrode Rund staat zondag 10 juni volop in de belangstellng tijdens open dagen op 12 bedrijven en 8 kinderboerderijen in Nederland tijdens de Open Bedrijvendag 2012..

Brandrood+Rund+in+beeld+op+open+dagen
© nieuwe oogst 9ARCHIEF)

Met deze dag wil www.vereniginghetbrandroderund.nlVereniging Het brandrode Rund aandacht vragen voor deze van oudsher rustige, degelijke en duurzame koe, met goede overlevingseigenschappen en economisch in de omgang.

Verder is het ras herkenbaar qua exterieur en met cultuurhistorische waarde. Het Brandrode Rund behoort tot het Maas-Rijn-IJssel(MRIJ)-veetype, dat al vanaf begin 20e eeuw in het rivierengebied werd gefokt.

MRIJ-koeien zijn van oudsher sober, sterk, mak en gelijkmatig. Door specialisatie op melkproductie verdwenen in de 70-er jaren veel typische MRIJ-kenmerken

Begrazers

Het Brandrode Rund, dat nu als een apart rundveeras wordt onderscheiden, werd daardoor een zeldzaam Nederlands huisdier. Soms worden dieren van dit ras nog als melkvee gehouden. Vaker zijn ze te zien als begrazers van natuurgebieden.

De lijst met deelnemers aan de open dag is www.vereniginghetbrandroderund.nl/?page=Open_Bedrijvendag_2012hier te vinden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer