Kamer+achter+voorstel+plattelandswoning
© NVM

Kamer achter voorstel plattelandswoning

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel om de plattelandswoning in te voeren. Dat bleek gistermiddag tijdens overleg in de Tweede Kamer.

Het wetsvoorstel komt waarschijnlijk volgende week dinsdag in de Kamer in stemming. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe bleek gisteren volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) een vurige pleitbezorger van het wetsvoorstel.

Alleen D66 en GroenLinks zijn tegen. PvdA twijfelt nog. Mocht de PvdA toch tegenstemmen, dan blijft er toch nog een riante Kamermeerderheid over.

Planologische wijziging

I&M-minister Melanie Schultz van Haegen maakte in de Kamer duidelijk dat de invoering van de plattelandswoning alleen een planologische wijziging inhoudt. Op het gebied van rechtszekerheid verandert er bijvoorbeeld niets, weet de NVM.

Haar antwoord zorgde ervoor dat de PvdA het voorstel opnieuw binnen de Kamerfractie gaat bespreken.

Breder wetsvoorstel

VVD wil het wetsvoorstel breder trekken naar bedrijfsterreinen. VVD-Kamerlid Johan Houwers gaf wel aan dat hij door deze verbreding het wetsvoorstel niet extra wil vertragen.

NVM dringt al geruime tijd aan op de invoering van de plattelandswoning. De noodzaak voor nieuwe wetgeving voor agrarische woningen is groot. Hiermee moet een einde komen aan de leegstand van boerderijen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer