FresQ in beroep tegen boete NMa

Afzetcoöperatie FresQ gaat in beroep tegen de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). FresQ herkent zich niet in het NMa-rapport en is het niet eens met het besluit en gaat daarom in beroep.

NMa maakte vandaag bekend een boete op te leggen aan UWG en Rainbow, 2 dochtervennootschappen van FresQ. Beiden moeten € 7 miljoen betalen vanwege het volgens de NMa vormen van een prijskartel in de afzet van paprika’s in de periode mei 2006 – februari 2009.

FresQ zegt juist te hebben meegewerkt aan het onderzoek dat de NMa instelde, omdat ze kartelvorming vermoedde in de afzet van paprika’s.

Kostprijs

Uit gegevens van het Landbouw-Economisch Instituut blijkt dat de rentabiliteit van Nederlandse paprikabedrijven vanaf 2007 negatief is. De opbrengstprijzen liggen dus al jaren onder de kostprijs. De EHEC-crisis in 2011 heeft deze situatie nog verder verslechterd.

De paprikasector zoekt naar oplossingen om uit deze negatieve marktsituatie te komen. FresQ-directeur Jan de Boer: 'Samenwerking is de basis van een telersvereniging. Dit gebeurt binnen een wettelijk Europees kader. Binnen de wettelijke regels streven we naar rendabele opbrengstprijzen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer