Wijers: soms gaat file-aanpak voor natuur

De nieuwe voorzitter van Natuurmonumenten, Hans Wijers, vindt dat natuurbescherming het belang van de economie niet in de weg mag zitten. Wijers zegt dat vandaag in een interview met de Volkskrant.

'Zo af en toe is er geen uitweg. Dan moet je kiezen, soms voor de natuur, soms voor aanpak van de file', stelt Wijers. Hij zal geregeld aankloppen bij het bedrijfsleven voor samenwerking bij grote natuurprojecten, al lopen de belangen niet altijd parallel.

Maar 'met creativiteit en de bereidheid elkaar te helpen, is er veel mogelijk', zegt de oud-minister van Economische Zaken.

Euro's

De samenwerking met collega-natuurorganisaties moet volgens Wijers efficiënter worden. 'Meer natuur voor minder euro's, dat moet volgens mij kunnen.'

Wijers wil Nederlanders weer enthousiast maken voor de natuur en hoopt dat dat ook veel nieuwe leden oplevert. Natuurmonumenten lijdt al jaren ledenverlies. De organisatie heeft op dit moment 730.000 leden.

Cees Veerman

Wijers, die Cees Veerman opvolgt, treedt vanmiddag voor het eerst naar buiten als voorman van Natuurmonumenten. Op het jaarlijkse Voorjaarsforum in Amsterdam geeft hij zijn toekomstvisie op de natuurontwikkeling in Nederland.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer