Weidevogelbeheer Ronde Hoep succesvol

In de Noord-Hollandse polder Ronde Hoep gaat het goed met de weidevogels. Er broeden nu net zoveel grutto’s als in 1974. Het succes is te danken aan samenwerking tussen boeren en beheerders van Landschap Noord-Holland.

Agrarische Natuurvereniging De Amstel en Landschap Noord-Holland hebben daarom besloten de samenwerking aan te scherpen en voort te zetten.

In 1974 broedde 237 gruttoparen in de polder, in 2011 één meer: 238. Ook andere weidevogelsoorten zijn er nog goed vertegenwoordigd.

Boeren en boswachters

Boeren en boswachters werken in de Ronde Hoep nauw samen. Landschap Noord-Holland bezit 160 hectare in het centrale deel van de ronde polder. In dit meest rustige deel wordt de waterstand hoog gehouden. In mei trekken veel weidevogels hierheen met hun broedsels.

De 25 boeren in dit gebied houden ook op andere manieren rekening met de vogels. Voordat er gemaaid wordt zoeken medewerkers van het Landschap of er nesten liggen of jongen lopen. Ook de mestgift en overige werkzaamheden worden zoveel mogelijk afgestemd op de vogels.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer