KNMI: april koud, somber en nat

In tegenstelling tot maart grossierde april dit jaar niet in zon en warmte. KNMI hangt aan afgelopen daarom het etiket: vrij koud, somber en nat.

Een heel andere aanloop naar de zomer dan de laatste jaren toen voorjaarsmaand april steeds bijzonder zacht, zonnig en droog was. De warmte was in april te vinden in Oost-Europa.

In De Bilt lag de gemiddelde temperatuur over april rond 8,4 graden tegen 9,2 graden normaal. Opmerkelijk genoeg is dat volgens KNMI vrijwel gelijk aan de eerste lentemaand maart. Die is gewoonlijk een stuk kouder, maar verliep dit jaar juist zeer zacht.

Fraaie Koninginnedag

Warme dagen met meer dan 20 graden bleven tot het laatste weekeinde van de maand uit. In Zuid-Nederland werden die temperaturen al op 22 en 23 maart gemeten. De Bilt kreeg op de fraaie Koninginnedag zijn eerste warme dag van het jaar.

Dat was ook veruit de warmste dag van de maand met in Twente de hoogste temperatuur van 23,7 graden.

Vorstdagen

Op 5 en op sommige plaatsen zelfs op 9 dagen, kwam de temperatuur onder nul, terwijl de maand gewoonlijk 4 vorstdagen voor zijn rekening neemt. De laatste dagen van april zijn minder koud, maar leverden ook flinke buien op, meldt KNMI.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer