Wittevlieg probleem bij aubergineteelt

Telers van aubergine vinden het huidige pakket gewasbescherming onder de maat wat betreft de bestrijding van wittevlieg. Biologische bestrijding is lastig, omdat het juiste evenwicht vaak niet wordt gerealiseerd.

Tijdens een knelpuntbijeenkomst voor de bedekte teelt van courgette, georganiseerd door LTO Groeiservice, gaven de 20 aanwezige courgettelers aan redelijk tevreden te zijn over het middelenpakket.

Tracer is er dankzij een vereenvoudigde etiketuitbreiding vorig jaar bijgekomen tegen trips. Oberon heeft een jaarrond etiket gekregen tegen wittevlieg en spint en zeer recent Altacor tegen rups.

Wittevlieg

Het huidige middelenpakket tegen wittevlieg ervaren de aanwezige telers als zwak. Als de Macrolophus niet goed opstart, redt de teler het met de middelen die er zijn echt niet. De biologie moet perfect opstarten en op voldoende niveau blijven om de wittevlieg eronder te houden; corrigeren werkt matig.

Een breedwerkend correctiemiddel voor het einde van de teelt of tussen de teelten in, zoals een Methomex, was een concrete wens die telers uiten om de teelt zeer schoon op te starten.

Strenge eisen

Wittevlieg-middelen blijven in ontwikkeling, maar gezien de strenge eisen die Europa stelt aan gewasbeschermingsmiddelen in voedingsgewassen is een dergelijk sterk middel niet waarschijnlijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer