Groene Welle wint Appeltjes van Oranje

Het initiatief ‘Samen Slimmer’ van De Groene Welle in Hardenberg is een van de 3 winnaars van de prijs ‘Appeltjes van Oranje’.

Hun initiatief om wijkboerderij Baalder in Hardenberg nieuw leven in te blazen, wordt op dinsdag 15 mei beloond met een bronzen beeldje en een geldbedrag van € 15.000. Prinses Máxima reikt de prijs uit.

Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds heeft in 2012 het thema 'Groen groeit'. Het brengt sociale initiatieven onder de aandacht die 'groen' inzetten als middel om mensen bij elkaar te brengen.

Wijkfunctie

Scholieren van De Groene Welle, verstandelijk beperkte cliënten van Stichting Baalderborg en de Wijkvereniging Baalder zetten zich samen in op de boerderij.

Het onderhoud van de locatie en de verzorging van de dieren zorgt voor samenwerking en ontmoeting tussen de groepen. De kinderboerderij heeft zo zijn wijkfunctie teruggekregen.

Tuintjes

Op deze wijkboerderij verzorgen leerlingen van De Groene Welle ook lessen voor basisscholen. Er zijn plannen om met het gewonnen geld van 'Appeltjes van Oranje' wijktuintjes aan te leggen voor kinderen en basisscholen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer