Meevaller van tonnen voor dierenartsen

Nederlandse dierenartsen krijgen dit jaar een meevaller tot wel enkele honderdduizenden euro’s uitgekeerd. Dit komt door de verkoop van de groothandel en productietak van dierenartscoöperatie AUV.

De meeste praktiserende dierenartsen in Nederland hebben certificaten van coöperatie AUV. Deze coöperatie verkocht haar farmaceutische divisie vorige week voor zo’n € 135 miljoen.

Ook de groothandel van de coöperatie ging van de hand, wat die opbracht is onbekend. Het Financieel Dagblad schat dat bedrag op circa € 70 miljoen.

Dat komt neer op gemiddeld zo’n € 80.000 per lid. Aangesloten dierenartsen met weinig certificaten krijgen veel minder, voor anderen met veel certificaten kan de opbrengst tot enkele tonnen oplopen.

Mooi potje

'De 70 miljoen euro is te hoog ingeschat, maar het blijft voor velen een mooi potje', zegt voorzitter Ludo Hellebrekers van dierenartskoepel KNMvD.

De meevaller komt voor de meeste dierenartsen onverwacht. 'Deze certificaten bezitten was de meest passieve manier van beleggen', licht Hellebrekers toe. 'Dividend is nooit uitgekeerd en je kon maar een dag in het jaar verhandelen. Daarom stond bijna niemand bij het bezit stil.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer