Grote drukte bij Boer zoekt Burger Zeewolde

De 4e editie van Boer zoekt Burger Zeewolde heeft meer dan 10.000 bezoekers getrokken. Dat is veel meer dan vorig jaar. 'Het zag zwart van de mensen', zegt biologisch akkerbouwer Douwe Monsma.

Grote+drukte+bij+Boer+zoekt+Burger+Zeewolde
© Nieuwe Oogst

De www.boerzoektburger.comorganisatie had aanvankelijk wat zorgen dat het regenachtige en koude weer de mensen thuis zou houden. Monsma: 'Het tegenovergestelde was waar. Ze hebben het weer aangegrepen voor een extra uitje.'

Ook het akkerbouwbedrijf www.potatohenk.nlPotato Henk van Jolanda Velzing en Peter Hilgers kon op grote belangstelling rekenen.

Groentewinkel promoten

'Het is goed om mensen te laten zien waar hun eten vandaan komt en hoeveel energie en tijd dat de agrarisch ondernemers kost. Bovendien hopen we met Boer zoekt Burger onze boerderijwinkel te promoten', beredeneert Velzing hun deelname.

Overschot uien

Met het weggeven van 5-kilo zakken uien wil de maatschap burgers bewust maken van het overschot aan uien. Velzing: 'Mensen zijn verbaasd dat de ui niets waard is. In de winkel betalen we er toch voor?', is hun reactie.

Dorsen tarwe

De burger wil steeds meer van het boerenbedrijf weten, ervaart de akkerbouwer. 'Ik heb met enkele mensen al een afspraak gemaakt om deze zomer naar het tarwe dorsen te kijken.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer