Spies+steunt+ZLTO%2Dwoonproject
© nieuwe oogst

Spies steunt ZLTO-woonproject

Het kabinet ziet perspectief in een nieuw Brabants project voor huisvesting van buitenlandse seizoenarbeiders. De initiatiefnemers, ZLTO en de gemeente Drimmelen, krijgen financiële steun.

Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) heeft dat vandaag bekend gemaakt. Ze gaat 5 pilotprojecten steunen voor het realiseren van tijdelijke en flexibele woonconcepten voor arbeidsmigranten, waaronder het project in Drimmelen.

Beter wonen

De bewindsvrouw wil dat buitenlanders die tijdelijk in Nederland werken, beter kunnen wonen. Ze heeft zich als doel gesteld om zowel het aanbod als de kwaliteit van de huisvesting op een hoger niveau te brengen.

ZLTO ziet de ondersteuning door de overheid als een waardering voor het initiatief dat in nauw overleg met tuinders wordt ontwikkeld. Die worstelen met het probleem om elk jaar weer betaalbare en kwalitatief goede huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten te regelen.

Bouwlocatie

In Drimmelen wordt geprobeerd een nieuw woonconcept te ontwikkelen op een bouwlocatie die de komende jaren nog niet benut wordt. Daar zouden wellicht tijdelijke wooneenheden kunnen komen. ZLTO en de gemeente Drimmelen benadrukken dat ze uitgaan van een kleinschalige opzet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer