'7%-regeling trigger tot slimme samenwerking'

De 7%-regeling in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is een belangrijke trigger tot slimme samenwerking tussen boeren en de samenleving. Dat vinden de bedenkers van 7sprong. Stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën adopteerde vanmiddag de inzending van de EO Wijers-prijsvraag.

%277%25%2Dregeling+trigger+tot+slimme+samenwerking%27
©

Ontwerpbureaus Terra Incognita uit Utrecht en Wing uit Wageningen wonnen vanmiddag met hun inzending 7sprong de tweede prijs van de Eo Wijers-prijsvraag over de toekomst van de Veenkoloniën.

De bedenkers van de 7sprong pleiten voor boer-burgercollectieven die de gronden in de Veenkoloniën beheren. 'Publiek-privaat-collectieve samenwerking leidt niet alleen tot behoud van miljoenen landbouwsubsidie voor de Veenkoloniën, maar tot winst op alle fronten: economisch, ecologisch, sociaal en landschappelijk', vinden de bedenkers.

'De tijd dringt, 2014, is dichtbij. Maar niet alles hoeft tegelijk, stellen de landschapsarchitecten. 'Geleidelijk omzomen aaneengesloten nutsgronden waar waterbeheer, natuurbeleving, energiewinning zorg en educatie gecombineerd worden, de grootschalige agrarische productiegronden.'

Veenkoepel

Naast 7sprong waren er nog 35 andere inzendingen voor de prijsvraag. Bureau Ateliersbruut uit Amsterdam werd met 'samen pionieren' eerste. Het pleit voor een Veenkoepel om van daaruit ondernemers te stimuleren om de bouwstenen, zoals slow farm in Valthermond, op te pakken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer