Veetransporteur Strijk bedreigd om foto

Veetransporteur Gebroeders Strijk in Yde kreeg vorige week een dreigtelefoontje van een dierenactivist. De firma werd in verband gebracht met de Heckrunderen die overleden tijdens transport van Zuid-Holland naar Friesland. 'Wij hebben hier niets mee te maken.'

Veetransporteur+Strijk+bedreigd+om+foto
©

Een fotograaf maakte vorige week foto's van de karkassen van de dieren bij het slachthuis in Dokkum met op de achtergrond één van de vrachtwagens van Strijk. Het bedrijf bracht koeien tijdens de mogelijke dijkdoorbraak bij Woltersum, begin januari, naar veiliger plekken.

Partij voor de Dieren en Nieuwsblad Noordoost-Friesland plaatsen de foto's bij het slachthuis op hun site. Dit leverde Strijk een boos telefoontje van een dierenactivist en veel opmerkingen van boeren op.

Niets mee te maken

'We hebben hier helemaal niets mee te maken. We hadden toevallig net koeien uitgeladen. De wagen stond in de washal', zegt Albertus Strijk.

Na een telefoontje van Strijk naar de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren verwijderde de partij de foto van haar site. Ook de krant haalde de foto's van het internet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer