Boerin neemt deel aan WK snert koken

Bep van der Burg uit Zuidschermer neemt vrijdag deel aan het Wereld Kampioenschap (WK) snert koken en stamppot maken in Noorderpoort Euroborg in Groningen. 'Ik ben helemaal niet zo'n kokkin, maar dit lijkt me heel erg leuk.'

Van der Burg werd eind januari tweede tijdens de snertwedstrijd op het akkerbouwbedrijf van www.boerted.nlNicoline en Ted Vaalburg in Zuidschermer. 'Omdat de winnaar niet kan, mag ik nu naar het WK snert koken', zegt ze.

De van oorsprong Amsterdamse kwam in aanraking met de agrarische sector toen ze een akkerbouwer tegen het lijf liep. Op het bedrijf van 140 hectare telen ze naast spruiten, aardappelen, uien en tarwe ook knolselderij. Dat laatste is een belangrijk ingrediënt van erwtensoep.

Erwten en knolselderij

'In de soep moeten sowieso erwten en knolselderij zitten. Voor de rest is het belangrijk dat je je onderscheidt. Wat ik verder aan de soep toevoeg, verklap ik niet', vertelt Van der Burg.

Met het maken van de erwtensoep, wil ze ook de knolselderij promoten. 'Het is een product dat bij de meeste mensen goed in de smaak valt vanwege zijn milde smaak. Gelukkig is het nu niet alleen meer bij de groenteboer te koop, maar ligt het ook in het winkelschap.'

Snertslaif

Het www.oudhollandschegerechten.nl/index.php?p=content&s=homeWK snert koken wordt voor de achttiende keer gehouden. De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer