Inventarisatie omschakeling zeugenhouders

LTO inventariseert samen met Productschap Vee en Vlees (PVV) en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) of zeugenhouders steun nodig hebben bij omschakeling naar groepshuisvesting voor dragende zeugen.

Van de Nederlandse zeugenhouders heeft nu nog ongeveer een kwart de zeugen individueel gehuisvest. Dat geldt vanaf 1 januari 2013 voor de hele sector. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie, stuurt PVV deze week alle zeugenhouders een vragenlijst.

Hierin wordt gevraagd naar de situatie op de bedrijven en naar de haalbaarheid van de groephuisvesting. Eventuele problemen met vergunningprocedures kaart het productschap daarna bij het ministerie van EL&I aan.

Ondersteuning

Samen met LTO, NVV en het departement gaat PVV vervolgens na welke vorm van ondersteuning nodig en mogelijk is. Het is dus belangrijk dat zeugenhouders de www.mijnpve.nl/wdocs/dbedrijfsnet/up1/ZwlcznpIaB_INVENTARISATIEFORMULIER.pdfvragenlijst invullen en terugsturen. Alleen dan kunnen passende oplossingen worden gezocht, benadrukken de organisaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer