Onderzoek vingerafdruk biologische voeding

Rikilt zoekt de komende 3 jaar, samen met andere Europese wetenschappers, naar een unieke chemische vingerafdruk in biologische voeding.

Het onderzoek vindt plaats binnen het Europese Unie-project AuthenticFood, dat onlangs van start ging. Daarin testen wetenschappers veelbelovende analysemethoden op hun vermogen authentieke biologische plantproducten te onderscheiden van reguliere varianten.

Die methoden worden vervolgens doorontwikkeld. Deze aanpak moet producten die onterecht biologisch worden genoemd, ontmaskeren. Klanten kunnen er zo op vertrouwen dat het aanbod aan biologische producten ook echt biologisch is.

Evaluatie

De evaluatie van deze methoden wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen de 16 partners uit 11 Europese landen. Die groep bestaat uit agronomen, voedingswetenschappers, analytische chemici en inspectie- en certificeringinstanties.

Het aantal gevallen van fraude en onjuiste etikettering met biologische voeding is groeiend en soms grootschalig. Als gevolg daarvan is er behoefte aan de ontwikkeling en validatie van analysemethoden waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen biologische en gangbare voedingsproducten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer