'Kalf is mijn brood, kalkoen mijn beleg'

'De kalveren zijn mijn droog brood, de kalkoenen zijn mijn beleg. Soms is het suiker, soms een plak kaas, maar ik klaag niet', zegt de 62-jarige Henk Foppen uit het Gelderse Hierden. Hij hoopt dat LTO Noord hem kan helpen als hij over een paar jaar zijn bedrijf wil afbouwen.

%27Kalf+is+mijn+brood%2C+kalkoen+mijn+beleg%27
© Ruud Ploeg

Foppen heeft 250 vleeskalveren en 6000 kalkoenen. Ruim 25 jaar geleden begon hij met kalveren om een vast inkomen te krijgen. Hij was een van de eersten met groepshuisvesting voor vleeskalveren.

Vreemde dieren

'Bij de kalkoenen ligt mijn hart. Ik ben ermee opgegroeid. Het zijn vreemde dieren, ze zijn moeilijk op te fokken. Ik heb al heel wat met ze meegemaakt', zegt hij deze week in de rubriek Wij van LTO Noord.

De beesten verkoopt hij door heel Nederland, vooral aan Surinamers en Marokkanen.

'Handel vind ik het leukst. Laatst was ik op de beurs in Hardenberg en sprak ik met een veearts over kalkoenen. Twee gangen verder zocht hij me weer op. Zijn baas wilde graag 40 kalkoenen voor hun zakelijke relaties. Dat zijn leuke dingen. Dan heb je het benzinegeld weer verdiend.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer