De toekomst van de melkveehouderij ziet er ‘groen’ uit

Gezonde klauwen vormen de basis van een bloeiend en sterk melkveebedrijf, een feit dat wordt onderstreept door Jan van Geest, algemeen directeur van Intracare. Het bedrijf heeft de focus op duurzaamheid en dierenwelzijn en dat leverde Intracare de reputatie van de 'echte groene' oplossing op. Van Geest gaat in op de toewijding aan innovatie, het belang van duurzame ontwikkelingen en uitdagingen in de huidige zuivelindustrie.

De+toekomst+van+de+melkveehouderij+ziet+er+%E2%80%98groen%E2%80%99+uit
Intracare
© Intracare

'Al meer dan twee decennia is Intracare toonaangevend in klauw- en huidverzorgingsoplossingen, waarbij we melkveehouders betrouwbare producten bieden om hun dieren in optimale conditie te houden', vertelt Van Geest.

'Bij Intracare begrijpen we de diepe verbinding die melkveehouders hebben met hun dieren. In onze missie om koeien gezond en productief te houden, erkennen we dat gezonde klauwen hierbij cruciaal zijn. Daarom hebben we iets meer dan 20 jaar geleden besloten om ons te wijden aan het ontwikkelen van innovatieve en effectieve klauwverzorgingsoplossingen.'

Onze toewijding zorgt ervoor dat boeren toegang hebben tot de meest effectieve oplossingen voor het welzijn van hun hele koppel

Jan van Geest, algemeen directeur Intracare

Welke uitdagingen leiden tot problemen met klauwgezondheid en kreupelheid bij melkkoeien?

'De economische druk op melkveehouders wereldwijd zorgt vaak voor een uitdagende situatie voor de klauwgezondheid. Krappe marges leiden vaak tot prioritering van melkproductie boven preventieve maatregelen zoals regelmatig bekappen van klauwen of het bieden van comfortabele vloeren. Dit kan de klauwgezondheid beïnvloeden en kreupelheid verhogen, wat de boer uiteindelijk meer kost aan verminderde melkopbrengst en mogelijk het uit productie nemen van koeien.'

Kun je ons vertellen over de impact die Intra Hoof-fit Gel heeft gehad op de industrie?

'Absoluut. Ons eerste product, de Intra Hoof-fit Gel, met zijn unieke antibioticavrije formule, was een gamechanger. Ons bedrijf begon met een missie om een gezondere toekomst te creëren via innovatieve, antibioticavrije producten. In eerste instantie hadden deze alternatieven het moeilijk. Antibiotica werden gezien als een wondermiddel voor veel aandoeningen en er was een gebrek aan informatie over de risico's van antibioticaresistentie. Gelukkig is het publieke bewustzijn van antibioticaresistentie enorm gegroeid, wat samen viel met de groeiende zorgen van boeren over verantwoord antibioticagebruik. Deze focus op duurzaamheid en dierenwelzijn leverde ons de reputatie van de 'echte groene' oplossing op, een naam die we met trots dragen.'

'Om de veiligheid van dier, boer, het milieu en natuurlijk de uiteindelijke consument te borgen, streven we ernaar om producten te creëren die gegarandeerd veilig zijn en vrij zijn van mogelijke risico's, zoals antibioticaresiduen in de melk.'

Het productassortiment van Intracare is verbreed. Wat dreef deze bedrijfsstrategie?

'Terwijl Intra Hoof-fit Gel een behoorlijk succes was, zagen we het potentieel om een meer allesomvattende benadering van klauw- en huidverzorging aan te bieden. Door continu onderzoek en ontwikkeling hebben we een totaal klauwverzorgingsconcept gecreëerd dat tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van melkvee en andere dieren. Deze toewijding zorgt ervoor dat boeren toegang hebben tot de meest effectieve oplossingen voor het welzijn van hun hele koppel in preventie, genezing en onderhoud.'


Jan van Geest

Hoe belangrijk is het voor Intracare om voorop te blijven lopen in innovatie?

'Het is absoluut van het grootste belang. We investeren flink in research en verleggen voortdurend de grenzen. We geloven in de kracht van wetenschap om niet alleen effectieve producten en diergeneesmiddelen te ontwikkelen volgens de hoogste farmaceutische GMP-standaarden, maar ook oplossingen die voldoen aan de strengste regelgeving wereldwijd. Dit waarborgt de veiligheid en werkzaamheid van onze producten voor zowel dieren, milieu en consument.'

Wat zijn de doelen van Intracare voor de toekomst?

'Het monitoren van klauwgezondheid tot het beheren van klauwverzorging zal meer en meer door technologie en automatisering ondersteund worden. Deze vooruitgang leidt tot zowel verhoogde efficiëntie als verbeterd welzijn. We blijven toegewijd om toonaangevend te zijn in innovatie op het gebied van klauwverzorging en een vertrouwde partner voor melkveehouders wereldwijd. We zullen onze oplossingen en producten blijven uitbreiden voor toekomstbestendige landbouw en het veiligstellen van het langetermijnsucces van de zuivelindustrie.'

• Meer informatie over de missie en de innovatieve producten is te vinden op de site van Intracare.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Intracare

Intracare

Pioneers in future proof solutions Mondiale uitdagingen met betrekking tot ziekten, ziekteverwekkers en de preventie ervan zijn belangrijker dan ooit. Hoe...

Lees verder »

Meer van Intracare

Lees ook

Meer artikelen van Intracare »

Artikelen over Intracare