Zwavel levert meer drogestofopbrengst

De rol van zwavel op grasland is in 2017 onderzocht met proeven in Hillsborough and Loughgall in Noord-Ierland. Daarbij werd de drogestofproductie over zes snedes gemeten. De resultaten laten een overduidelijk positief effect van zwavel op de drogestofopbrengst zien.

Zwavel+levert+meer+drogestofopbrengst
Yara

Het onderzoek is in opdracht van Yara uitgevoerd door het Agri-Food and Biosciences Institute (AFBI). De proef bestond uit twee objecten:

  • 204 kilo stikstof per hectare, door middel van YaraBela KAS (CAN);
  • 204 kilo stikstof per hectare met 41 kilo zwavel per hectare, door middel van YaraBela Nutri Booster (in de Benelux bekend als YaraBela Weide-Sulfan).

In Hillsborough produceerde het gewas dat zwavel had ontvangen 11.3 ton drogestof per hectare, vergeleken met 10.9 ton door het gewas zonder zwavel. In Loughgall leverde de bemesting met zwavel een meeropbrengst van maar liefst 1.1 ton op.

Yarabela weide-sulfan
Grafiek 1: Drogestofopbrengst gras van KAS (CAN) en Weide-Sulfan (Nutribooster), proefveld Hillborough 2017.


Yarabela weide-sulfan

Grafiek 2: Drogestofopbrengst gras van KAS (CAN) en Weide-Sulfan (Nutribooster), proefveld Loughgall 2017.

Boeren laten zwavelhoudende meststoffen regelmatig links liggen, omdat ze wat duurder zijn dan dezelfde meststoffen zonder zwavel. Bovenstaande proeven tonen echter aan dat de kleine meerprijs voor een zwavelhoudende meststof een goede investering is.

Meer informatie

YaraBela Weide-Sulfan
• Zwavel voor meer en eiwitrijker gras
• Selenium onmisbaar voor de gezondheid van uw koeien
• Nitraat voor de snelste en beste stikstofbenutting
• Kwaliteitskorrel voor een evenwichtig strooibeeld

Yara

Yara's kennis, producten en oplossingen zorgen voor groei voor de agrariër, de distributeur en de industriële klanten, op een winstgevende en...

Lees verder »

Meer van Yara

Lees ook

Meer artikelen van Yara »

Artikelen over Yara