Rijk Zwaan opent Grieks dochterbedrijf

Rijk Zwaan Hellas heeft de verkoopactiviteiten overgenomen van de voormalige Rijk Zwaan-distributeur Agrosystem.

Rijk+Zwaan+opent+Grieks+dochterbedrijf
© Rijk Zwaan

Door de oprichting van deze nieuwe dochteronderneming verwacht het groenteveredelingsbedrijf nog beter te kunnen inspelen op de Griekse groentesector.

Rijk Zwaan is al meer dan 35 jaar actief in Griekenland en heeft een goed marktaandeel opgebouwd in diverse groentegewassen.

Directer inspelen

'Met een eigen dochteronderneming kunnen onze veredelaars nog directer inspelen op de wensen van de Griekse markt en zal de beschikbaarheid van informatie voor de hele keten verbeteren', zegt directeur Marco van Leeuwen.

'De oprichting van Rijk Zwaan Hellas zal daarmee bijdragen aan een verbreding van ons assortiment en een snellere introductie van rassen.'

Professionaliseren

De Griekse tuinbouw is zich momenteel aan het professionaliseren. Er worden steeds meer hightechkassen gebouwd en ketenmanagement is er in opkomst. Rijk Zwaan wil bij deze ontwikkelingen een voortrekkersrol spelen.

'Vooral in de winter en het vroege voorjaar zijn er goede exportmogelijkheden naar de Balkan en andere Europese landen. Met onze kwaliteitsrassen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de jaarrond beschikbaarheid van hoge kwaliteit groenten', stelt Van Leeuwen.

Proefstation

Rijk Zwaan Hellas is gevestigd in Ierapetra op Kreta en beschikt daar ook over een proefstation.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer