Agrimatie+biedt+ook+handelsdata+en+prijzen
Nieuws
© Jan van Liere

Agrimatie biedt ook handelsdata en prijzen

Agrimatie.nl biedt vanaf nu meer informatie over het Nederlandse agrocomplex. Naast informatie uit de CBS Landbouwtelling en het LEI Bedrijveninformatienet, bevat de website nu ook agrarische handelsdata en langjarige ontwikkelingen van agrarische prijzen.

Agrimatie is een informatieportaal voor het agrocomplex. Via deze website presenteert het LEI de data overzichtelijker, met korte analyses van LEI-specialisten.

In de toekomst gaat het LEI de verschillende databronnen ook met elkaar koppelen, om onderlinge verbanden beter weer te geven.

Handelscijfers

Handelscijfers, die door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) zijn gepresenteerd tijdens de Grüne Woche in Berlijn, zijn ook te vinden op agrimatie.nl.

Volgens Dijksma zijn betrouwbare gegevens en goed onderbouwde analyses onontbeerlijk voor een goed zicht op de ontwikkelingen in de landbouwsector en voor de beleidsvorming. 'Het LEI speelt hierbij samen met het CBS een centrale rol.'

Eenvoudig

Op de website staat publieke informatie over de agrosector op één plaats die door het gebruik van interactieve grafieken en zoek- en filtermogelijkheden eenvoudig is in het gebruik.

Agrimatie.nl biedt onder andere informatie over prijzen, economische resultaten voor typen bedrijven, duurzaamheidsindicatoren, arealen, dieren, arbeid, bodemgebruik, gewasbescherming en weidegang.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer