Agrimatie biedt ook handelsdata en prijzen

Agrimatie.nl biedt vanaf nu meer informatie over het Nederlandse agrocomplex. Naast informatie uit de CBS Landbouwtelling en het LEI Bedrijveninformatienet, bevat de website nu ook agrarische handelsdata en langjarige ontwikkelingen van agrarische prijzen.

Agrimatie+biedt+ook+handelsdata+en+prijzen
© Jan van Liere

Agrimatie is een informatieportaal voor het agrocomplex. Via deze website presenteert het LEI de data overzichtelijker, met korte analyses van LEI-specialisten.

In de toekomst gaat het LEI de verschillende databronnen ook met elkaar koppelen, om onderlinge verbanden beter weer te geven.

Handelscijfers

Handelscijfers, die door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) zijn gepresenteerd tijdens de Grüne Woche in Berlijn, zijn ook te vinden op agrimatie.nl.

Volgens Dijksma zijn betrouwbare gegevens en goed onderbouwde analyses onontbeerlijk voor een goed zicht op de ontwikkelingen in de landbouwsector en voor de beleidsvorming. 'Het LEI speelt hierbij samen met het CBS een centrale rol.'

Eenvoudig

Op de website staat publieke informatie over de agrosector op één plaats die door het gebruik van interactieve grafieken en zoek- en filtermogelijkheden eenvoudig is in het gebruik.

Agrimatie.nl biedt onder andere informatie over prijzen, economische resultaten voor typen bedrijven, duurzaamheidsindicatoren, arealen, dieren, arbeid, bodemgebruik, gewasbescherming en weidegang.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer