Ook+Deurne+zet+rem+op+vergunning+boeren
Nieuws
© ZLTO (Jasper Schel)

Ook Deurne zet rem op vergunning boeren

Met een aanhoudingsbesluit op de Wet geurhinder en veehouderij heeft gemeente Deurne deze week een rem gezet op de behandeling van alle nieuwe vergunningsaanvragen door veehouders.

Deurne is niet de eerste Brabantse gemeente die dit instrument in de aanloop naar de aanwijzing en aanpak van de urgentiegebieden inzet. Onder andere Eersel, Reusel-De Mierden en Boxmeer gingen de Peelgemeente voor.

Tijdelijke ingreep

Maar omdat Deurne heeft toegezegd het besluit in een groot deel van de gemeente over zes weken geleidelijk in te trekken, spreekt de voorzitter van ZLTO Deurne van een ‘precisie-instrument voor korte tijd’ waarmee hij wel kan leven.

Voorzitter Henk Raaijmakers: 'Voorkomen wordt in ieder geval dat de hele intensieve veehouderij voor langere tijd op slot zit'.

Positieve bijdrage

Zijn inschatting is dat het besluit met een maximale looptijd van één jaar in enkele overlastgebieden het langst van kracht blijft. Verder hoopt hij dat de stap die de gemeente deze week nam, een positieve bijdrage levert aan het oplossen van knelgevallen in Deurne.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer