Oproep+boeren+rampgebied+MH17+voor+oogst
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Oproep boeren rampgebied MH17 voor oogst

Boeren die in en rond het rampgebied van MH17 wonen, zijn opgeroepen om contact op te nemen met het internationale onderzoeksteam vóór ze beginnen met de oogst.

Dat meldt het Oekraïense crisis mediacentrum. Doel is om menselijke resten en persoonlijke bezittingen die mogelijk nog in het gebied liggen, veilig te stellen.

Boeren en landbezitters in de plaatsen Grabovo, Petropavlivka en Roszypne, het gebied waar de resten van de neergehaalde Boeing van Malaysia Airlines op 17 juli zijn neergekomen, kunnen bellen met de Nederlandse ambassade in Kiev, een team in Charkov of met het nationale noodnummer 101.

Flyers

Vorige week, toen het internationale onderzoeksteam nog bezig was aan de zoektocht in het rampgebied, zijn flyers uitgedeeld aan de lokale bevolking. Daarin werd opgeroepen om spullen die nog gevonden worden, over te dragen aan het deel van de missie dat is achtergebleven in Oekraïne.

'De oproep aan de boeren ondersteunt de oproep die wij eerder al gedaan hebben met de flyers', zegt een woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.

ANP

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer