PVV: rundveehouder registreer goed

Productschap Vee en Vlees (PVV) stuurde ruim 2.500 rundveehouders deze week een brief. Zij worden daarin gemaand de registratie in en bij een erkend kwaliteitssysteem en controleorganisatie te regelen.

Wie dat niet voor 3 juni regelt, mag geen dieren meer naar het slachthuis afvoeren. De registratie geldt voor iedereen die meer dan vijf runderen heeft. Wie deze verplichting niet op orde heeft, kan geen voedselketeninformatie (VKI) formulieren digitaal invullen.

VKI-formulieren die op papier worden ingevuld, moeten verplicht tijdig door het slachthuis worden gecontroleerd. Wordt daar geconstateerd dat een rundveehouder de registratie niet op orde heeft, dan mogen zijn of haar dieren niet worden geslacht.

Geldboete

De veehouder en slachter riskeren bij overtreding een geldboete en eventueel verdere sancties. Volgens Rik van der Does van PVV zitten tussen de 2.500 veehouders veel die denken wel goed geregistreerd te staan.

'Het gaat bijvoorbeeld om kalverhouders die ook een paar runderen hebben en niet weten zich daarvoor apart te moeten registreren.'

Meerdere uniek bedrijfsnummers

Ook zien we vaak problemen optreden bij ondernemers die meerdere uniek bedrijfsnummers hebben. Maar in oktober 2012 verstuurden we nog 7.000 brieven, dus wordt de groep die het nog niet voor elkaar heeft wordt duidelijk kleiner.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer