Verlichte Boerderijenroute in NOP

Een werkgroep van leden van LTO Noord-afdeling Noordoostpolder houdt op 14, 15 en 16 december een lichtroute langs 86 boerderijen in het zuidelijke deel van de Noordoostpolder (NOP).


Zes bedrijven op de route, met verschillende teelten en melkvee, stellen hun deuren open voor bezoekers.

Bedenker van de verlichte boerderijenroute in de NOP is Krijn Verhage. ‘De Noordoostpolder beleeft in 2012 een jubileumjaar 70/50: 70 jaar droog, 50 jaar gemeente. Als LTO Noord wilden we ook iets bijdragen hieraan, een activiteit organiseren ter promotie van het buitengebied. Om de schoonheid, variatie en de veelzijdigheid van de polder te kunnen tonen.'

Boerderijtypes

De route van 60 kilometer loopt door het zuidelijke deel van de Noordoostpolder, tussen Kraggenburg en Nagele. ‘Daar hebben we voor gekozen omdat hier de eerste bedrijven zijn uitgegeven, vanaf 1947’, legt Vincent Oosterwijk uit.

‘Het mooie is dat hier veel verschillende boerderijtypes voorkomen, zoals de Wieringermeertypes, Oostenrijkse woningen, cultuurboerderijen en tuinderswoningen', stelt Oosterwijk.

Boekje

Over de 86 deelnemende boerderijen en andere objecten verschijnt een boekje met informatie, dat deelnemers aan de route voor 1 euro kunnen aanschaffen bij de startplaatsen van de route: Op d’n Akker in Nagele en Hoeve Marant in Kraggenburg.

Gemeente Noordoostpolder is met 10.000 euro hoofdsponsor van de lichtroute. Burgemeester Aucke van der Werf opent op vrijdagavond 14 december om 18 uur de lichtroute officieel.

De deelnemende bedrijven openen die avond ook hun deuren vanaf 18 uur. Op zaterdag 15 en zondag 16 december kan de route vanaf 15 uur worden gereden, waarbij de open bedrijven dan tot 22 uur zijn te bezichtigen. De lampen blijven aan tot circa 23 uur.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer