Schoner oppervlaktewater Bommelerwaard

De vervuiling van het oppervlaktewater in de Westelijke Bommelerwaard neemt inmiddels wel af. Waterschap Rivierenland zet het onderzoek naar vervuiling met een gewasbeschermingsmiddel voort.

Oppervlaktewater in de westelijke Bommelerwaard bleek 2 weken geleden vervuild met het gewasbeschermingsmiddel dimethomorf. Inmiddels is de vervuiling afgenomen. Wat het waterschap betreft voldoet het oppervlaktewater weer aan de norm.

Veroorzaker

Het waterschap doet onderzoek naar de veroorzaker(s) van deze watervervuiling. Iedereen die informatie hierover heeft, kan bellen met Rivierenland: telefoon (0344) 649090.

Drinkwater

Om het waterpeil in de sloten in de westelijke Bommelerwaard niet te veel te laten oplopen is, in overleg met drinkwaterbedrijf Dunea, op 2 april weer water naar de Afgedamde Maas afgevoerd.

Het water dat het gemaal 'uitslaat' op de Afgedamde Maas, bevat nog te veel gewasbeschermingsmiddel voor de bereiding van drinkwater. Dunea wacht met water innemen, totdat zeker is dat de waterkwaliteit goed genoeg is voor drinkwater.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer