Dialoog Groninger landbouw op stropakken

De dialoog over de toekomst van de Groninger landbouw startte gisteravond op stropakken. Ruim 125 mensen van onder meer gemeenten, provincie, LTO Noord en Natuur- en Milieufederatie Groningen kwamen op de conferentie in Midwolda af.

Dialoog+Groninger+landbouw+op+stropakken
© NO:Tienke Wouda

Initiatiefnemers van de dialoog zijn LTO Noord, provincie Groningen en de Natuur- en Milieufederatie Groningen. Zij willen samen kijken hoe de Groninger landbouw duurzamer kan worden.

De dialoog moet uiteindelijk leiden tot een nieuwe visie van de provincie op de toekomst van de landbouw.

Ecologische modernisering

Om de Gemeenschappelijk Landbouwbeleid-gelden voor de landbouw te kunnen behouden, moet de Groninger landbouw volgens oud-Tweede Kamer-lid en oud-Biologica-voorzitter Arie van den Brand een andere koers varen.

'50 jaar stond in het teken van technische modernisering, met onze eigen Groninger Sicco Mansholt voorop', gaf hij aan.

Studieclubs

De ecologische modernisering gaat volgens Van den Brand ook nog eens 50 jaar duren. Om dit te bereiken zijn studieclubs noodzakelijk, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame gerst.

Hij hoopt dat provincie Groningen met de uitkomsten van de dialoog naar Brussel gaat. 'Probeer een voet tussen de deur te krijgen bij landbouw Eurocommissaris Dacian Ciolos als de resultaten over een tijd bekend zijn', adviseerde Van den Brand gedeputeerde Wiebe van der Ploeg.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer