Minder boerderijen in Europese Unie

Het aantal boeren in de Europese Unie (EU) is in 8 jaar tijd met 20% gedaald, terwijl de oppervlakte aan landbouwgrond slechts met 2% afnam. Dat meldt Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU.

Minder+boerderijen+in+Europese+Unie
© Nieuwe Oogst

Vorig jaar waren er 12 miljoen boerenbedrijven die konden beschikken over 170 miljoen hectare aan grond. Het aantal boerenbedrijven nam af, maar ze werden wel groter. Het gemiddelde oppervlakte per bedrijf was 14 hectare in 2010, tegenover 12 hectare in 2003.

Het aantal boerenbedrijven nam in alle landen van de Europese Unie af, behalve in Zweden en Malta. De grootste dalingen deden zich voor in Estland (-47%), Bulgarije (-44%), Letland (-34%) en Polen (-31%).

Frankrijk

Bijna driekwart van het agrarische landschap binnen de Europese Unie wordt gevormd door 7 landen. Het grootste gedeelte ligt in Frankrijk. Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Roemenië en Italië volgen. De meeste boerenondernemingen zijn in Roemenië.

Nederland

Nederland telde vorig jaar 72.000 boerenbedrijven, 16% minder dan in 2003. Hier nam de oppervlakte met 6,7% af. In ons land was de gemiddelde oppervlakte per bedrijf vorig jaar 26 hectare.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer