Met Nieuwe Oogst naar FINLAND

Met Nieuwe Oogst naar FINLAND

Dag 1 maandag 3 februari 2020

Op Schiphol ontmoet u elkaar en de reisleider van Agro Reizen. Vanaf hier vliegen we met Finnair naar Helsinki waar we overstappen op de vlucht naar Kuopio. Hier komen we aan het einde van de middag aan en ontmoeten we onze Engelssprekende gids. Vervolgens gaan we naar ons hotel in het centrum van Kuopio voor het diner en de overnachting.

Dag 2 dinsdag 4 februari 2020

Na het ontbijt gaan we naar een husky farm. We maken een indrukwekkende sledetocht waarbij de husky’s de sledes trekken. We lunchen in een typisch Finse teepee tent met open vuur om ons heerlijk op te warmen. Aansluitend gaan we naar de Valtra trekkerfabriek in Suolahti. Hier krijgen we een rondleiding door de fabriek waar jaarlijks ca. 7.000 trekkers worden gefabriceerd. Vervolgens rijden we zuidwaarts naar ons hotel in Laukaa voor het diner en de overnachting.

Dag 3 woensdag 5 februari 2020

Vanochtend maken we een prachtige tocht door het winterse Finse landschap om zo’n 200 km zuidelijker in Hämeenlinna te komen. Onderweg zult u ervaren waarom Finland ‘het land van de duizend meren’ wordt genoemd. Overigens zijn er in werkelijkheid ongeveer 188.000 meren. Onderweg wordt er gestopt voor een lunch. Ook bezoeken we nog een akkerbouwbedrijf en een loonwerker. De overnachting is in een prachtig landhuis fraai gelegen aan een meer net buiten de stad Hämeenlinna.

Dag 4 donderdag 6 februari 2020

Na het ontbijt bezoeken we een akkerbouwer die ons alles zal vertellen over de landbouw in Finland en het beleid van de overheid. Daarna vervolgen we onze tocht naar ons lunchadres, een voormalige jachthut uniek gelegen in het midden van de bossen. Daarna rijden we verder in zuidwestelijke richting om aan het einde van de middag in Turku te komen. Onderweg bezoeken we nog het Fins Landbouwmuseum.

Dag 5 vrijdag 7 februari 2020

We verlaten Turku en rijden in oostelijke richting naar Helsinki, de hoofdstad van het land. Onderweg bezoeken we nog een agrarisch bedrijf. In Helsinki brengen we een bezoek aan “Suomenlinna”, een indrukwekkend fort uit de 18e eeuw. Het fort ligt op een eiland en een 15 minuten durende boottocht door de ijszee brengt ons daar. Nadat we het fort bezocht hebben gaan we op het eiland lunchen in een restaurant met eigen bierbrouwerij. Per boot gaan we van het eiland weer naar het vaste land en rijden naar ons hotel in Helsinki voor het diner en de overnachting.

Dag 6 zaterdag 8 februari 2020

Vanmorgen maken we kennis met Helsinki dat nog een vrij jonge stad is. Onder leiding van een gids maken we een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de lunch gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier zullen we aan het begin van de avond aankomen en komt er een einde aan deze indrukwekkende winterreis naar Finland.

Reissom: € 1.995,-- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer: € 350,-- (beperkt beschikbaar)

Inbegrepen:
• Retourvlucht Amsterdam - Helsinki
• Binnenlandse vlucht Helsinki - Kuopio
• 5 overnachtingen in goede hotels
• Alle maaltijden, genoemde bezoeken
• Plaatselijke Engelssprekende gids
• Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleider van Agro Reizen


Niet inbegrepen:
• Reis-, bagage- en ongevallenverzekering
• Annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties,
telefoonkosten e.d., eventuele brandstoftoeslagen

Aanmelden:

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Agro Reizen, tel. 026 3512087. Wij zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.30 uur.

U kunt uw vraag, opmerking of aanmelding ook doorgeven middels onderstaand contactformulier.

xxxx