Met Nieuwe Oogst naar Oostenrijk

Met Nieuwe Oogst naar Oostenrijk

Naast  lieflijke dalen, imposante bergketens en grootse rotslandschappen is Oostenrijk op agrarisch gebied zeker de moeite waard. We verblijven deze reis in Zell am See van waaruit we interessante dagtochten maken. De boeiende (agrarische) excursies en de echte Oostenrijkse ‘Gemütlichkeit’ zijn de basis van deze reis . Één van de hoogtepunten is de Almabtrieb. Hét feestelijke moment in veel dorpen wanneer de melkveehouders hun koeien feestelijk versierd vanaf de bergen terug naar hun dorp brengen.

woensdag 23 september 2020

Via de opstapplaatsen Zwolle, Amersfoort, Den Bosch en Eindhoven komen we bij elkaar in een restaurant in Velden (bij Venlo) . Hier genieten we van een kopje koffie met natuurlijk wat lekkers. Vervolgens rijden we richting Zuid Duitsland. Onderweg stoppen we uiteraard voor de lunch en aan het einde van de middag komen we aan in ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Hier staat een diner voor ons klaar.

donderdag 24 september 2020

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Zell am See in Oostenrijk. Na de lunch bezoeken we de zuivelfabriek van Berglandmilch in Wörgl. Na de rondleiding sluiten we af met een proeverij.

Aansluitend rijden we door naar ons gezellige hotel in Zell am See, waar we de komende 4 nachten zullen verblijven. ’s Avonds gaan we naar de Zellersee waar we vanaf de boulevard kunnen genieten van een licht en geluidshow.

vrijdag 25 september 2020

We beginnen de dag met een bezoek aan een melkveehouderij. Hierna rijden we naar Leogang waar we het bergbau museum bezoeken. Na de lunch is het tijd voor meer actie. In Biberg  hebben we vrije tijd en is het mogelijk  om op eigen gelegenheid te zomerrodelen door het mooie landschap op een baan met 63 bochten. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

zaterdag 26 september 2020

Vandaag rijden we naar Hopfgarten, waar we zien hoe de mooi versierde koeien de berg afkomen om zo de wintermaanden beneden op stal door te brengen. Mocht de Almabtrieb i.v.m. corona-maatregelen niet doorgaan, dan zullen wij een interessant alternatief bedenken. Op de terugweg naar ons hotel  bezoeken we het oldtimer museum. In het museum staan auto’s, motoren en tractoren uit de jaren 50 tot 70. Diner en overnachting in ons hotel in Zell am See.

zondag 27 september 2020

Vandaag gaan we naar de Hochgebirg Stauseen in Kaprun. Om er te komen is al een hele beleving. Onze bus brengt ons op de parkeerplaats waar de shuttlebussen klaarstaan. We maken een adembenemende tocht door diverse smalle tunnels naar de gondel om vervolgens aan te komen bij het 2.040 meter hooggelegen Mooserboden reservoir. Vanaf hier  hebt u een spectaculair uitzicht en zien hoe natuur en techniek in elkaar opgaan. Hierna keren we terug naar beneden. We lunchen in een restaurant. ’s Middags bezoeken we de prachtige Sigmund Thun Klamm. Een indrukwekkend natuurspektakel. Door de hele kloof loopt een houten pad.  Als de tijd het toelaat maken we nog een boottocht op de Zellersee.

 maandag 28 september 2020

Na het ontbijt verlaten we Zell am See. We rijden naar München. Na de lunch krijgen we een rondleiding door het indrukwekkende Allianz Stadion van FC Bayern München.  Aansluitend rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

dinsdag 29 september 2020

Na het ontbijt rijden we verder in noordwestelijke richting. Onderweg bezoeken we nog een loonwerkbedrijf. We lunchen in een restaurant onderweg, waarna we de laatste etappe in Duitsland afleggen. Terug op Nederlandse bodem besluiten we deze boeiende reis met een goed verzorgde maaltijd. Hierna wordt u weer naar uw vertrekpunt teruggebracht.

Reissom:  € 1.245,-- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer: € 115,-- (beperkt beschikbaar).

Inbegrepen: Reis per luxe touringcar, 6 overnachtingen in middenklasse hotels, alle maaltijden, genoemde bezoeken, fooi voor de buschauffeur, eigen reisleider van Agro Reizen.

Niet inbegrepen: Zomerrodelen, reis-, bagage- en ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, telefoonkosten e.d., eventuele brandstoftoeslagen

Bijzonderheden: Veilig op reis volgens de richtlijnen van het RIVM, wijzigingen voorbehouden.

U kunt uw vraag, opmerking of aanmelding ook doorgeven middels onderstaand contactformulier.