Met Nieuwe Oogst naar Canada (vol)

Met Nieuwe Oogst naar Canada (vol)

Vele Hollandse agrariërs vertrokken na de tweede wereldoorlog naar Canada in de hoop op een betere toekomst. De provincie Ontario, die grenst aan de Verenigde Staten, staat bekend als een uitstekende plek voor een boerenbedrijf. Vooral veestapels genereren hier stabiele inkomens. De grondprijzen zijn relatief laag, er zijn minder regels, meer ruimte en dus meer mogelijkheden tot uitbreiding. In deze veelzijdige reis verkent u het zuiden van Ontario. Met natuur, steden en bezoeken aan agrarische bedrijven.

Dag 1 zaterdag 12 september 2020

In de vroege ochtend ontmoet u elkaar en de reisleider van Agro Reizen op Schiphol. Vanaf hier vliegen we naar Toronto waar we rond de middag aankomen. We maken een stadsrondrit en zien onder meer het financiële hart van de stad. Ook bezoeken we de CN Tower, met 553 meter de hoogste vrijstaande toren ter wereld op het land en hèt kenmerk van Toronto. Een lift brengt ons in slechts enkele minuten naar boven. Wat een uitzicht! Vervolgens gaan we naar ons hotel in het centrum van Toronto voor het diner en de overnachting.

Dag 2, zondag 13 september 2020

Na het ontbijt verlaten we de stad. Onze eerste stop is bij een boerderij waar Maple syrup wordt gemaakt, een zoete stroop die gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. Daarna rijden we verder naar Niagara Falls. De watervallen tra nsporteren via de rivier de Niagara zo’n 14 miljoen liter water per minuut van het Lake Erie naar het Lake Ontario. We gaan aan boord van de ‘Maid of the Mist’ om zo deze indrukwekkende waterval te bewonderen. Op de weg naar ons hotel stoppen we bij het historische en schilderachtige stadje Niagara on the Lake. Tevens brengen we een bezoek aan een wijnhuis inclusief een kleine proeverij. Verder wordt er nog gestopt bij het Queenston Hights Brock Monument, de Niagara Parks Floral Clock, de Hydro power stations en de Niagara Gorge. Diner en overnachting nabij Niagara Falls.

Dag 3, maandag 14 september 2020

Vanochtend ontmoeten wij een geïmmigreerde Nederlandse dame die al een tijdje in Ontario woont en werkt. Zij gaat vandaag een dagje met ons mee en vertelt u alles over het wonen, werken en het (agrarische) leven in Canada. We verlaten Niagara Falls en rijden richting het westen. Onze eerste stop is een boerderij waar aardappelen worden verbouwd. Daarna rijden we verder voor een rondleiding over een melkveebedrijf met 450 koeien gerund door Nederlanders met een pas gebouwde 60-stands draaimelkstal. Op 500 ha worden o.a. mais, luzerne, bonen en tarwe verbouwd. Tevens worden hier ook kiepers, meststrooiers en andere innovatieve landbouw producten gebouwd. Aan het einde van de middag stoppen we bij een graanopslagbedrijf met de grootste silo van Ontario. De komende twee nachten dineren en overnachten we in London.

Dag 4, dinsdag 15 september 2020

In de ochtend bezoeken we een grote landbouwbeurs in Woodstock. Op deze beurs is aandacht voor zowel vee als mechanisatie. Bijna alles is in de buitenlucht, dus u kunt er op uw gemak rondwandelen en alle innovaties op het gebied van landbouw en veeteelt bekijken. Na de lunch op eigen gelegenheid bezoeken we een grote Canadese boerderij met 1.600 stuks melkvee dat wordt gemolken in een 50-stands draaimelkstal. Terugkeer naar ons hotel in London.

Dag 5, woensdag 16 september 2020

Vandaag rijden we door naar het westen vlakbij de grens met het in Amerika gelegen Michigan. Hier bezoeken we een akkerbouw- en vleesveebedrijf. Tevens zijn ze de dealer van Ropa bietenrooiers in Noord-Amerika. Via de oevers van het Huronmeer rijden we naar het pittoreske plaatsje Bayfield. Hier hebben we vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, wat te winkelen, een strandwandeling te maken of simpelweg te genieten van een prachtig uitzicht over het meer vanaf Pioneer Park. Onze laatste stop van vandaag is bij een boerderij gerund door Nederlanders met melkvee en Friese paarden. Diner en overnachting in Stratford.

Dag 6, donderdag 17 september 2020

Na het ontbijt reizen we naar St. Jacobs. In deze omgeving wonen nog veel Mennonieten boeren, die het geloof, de gewoonten en de levensstijl van hun voorvaderen uit de 19e eeuw hebben behouden. Allereerst bezoeken we de bekende St. Jacobs Farmers Market. Lokale boeren, Mennonieten en Amish verkopen hier o.a. groente, fruit, vlees, kaas, kleding en handgemaakte meubels. Elke donderdag is er ook de veeveiling. In de veilingring kun je zien hoe lokale boeren subtiel hun bod uitbrengen. Na de lunch op eigen gelegenheid gaan we in een door twee paarden getrokken wagen naar een echte Mennonieten boerderij. Op de boerderij krijgen we een goede indruk van het dagelijkse leven van deze mensen, zonder tv, internet en auto. We sluiten de dag af met een bezoek aan een duurzaam melkveebedrijf gerund door twee Nederlandse broers. Ze zijn in 1997 naar Canada geëmigreerd en begonnen met 150 melkkoeien. Nu melken ze drie keer daags 600 koeien. Diner en overnachting in Guelph.

Dag 7, vrijdag 18 september 2020

Vandaag is alweer de laatste dag. In de ochtend zien we nog een groot bedrijf met pluimvee gerund door Nederlanders. Ze hebben zowel legkippen als vleeskippen, tevens hebben ze ca. 2.000 ha land. Aansluitend heeft u de gelegenheid een wandeling te maken naar de prachtige Elora-kloof. Na de lunch op eigen gelegenheid rijden we naar de luchthaven van Toronto voor de terugreis. Diner en overnachting aan boord van het vliegtuig.

Dag 8, zaterdag 19 september 2020

In de vroege ochtend komen we aan op Schiphol, Amsterdam en komt er een einde aan deze informatieve en prachtige reis door Ontario.

Aanmelden?

Dag-tot-dagprogramma

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Agro Reizen, tel. 026 3512087. Wij zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.30 uur.

Reissom:

€ 1.995,-- p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Toeslag 1-persoonskamer: € 315,-- (beperkt beschikbaar)

Inbegrepen:

- vlucht Amsterdam – Toronto v.v.

- overnachting in goede hotels, onderbrenging in

tweepersoonskamer met eigen badkamer

- maaltijden o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)

- bezoeken zoals genoemd in het programma

- luchthavenbelasting, veiligheidsheffi ng, weg- en

toeristenbelasting

- visum (ETA), deze zullen wij voor u verzorgen

- fooi voor de buschauffeur

- eigen reisleider van Agro Reizen

Niet inbegrepen:

- vervoer van uw woonplaats naar Schiphol v.v.

- reis-, bagage- en ongevallenverzekering

- annuleringsverzekering

- lunches

- uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, telefoonkosten

e.d., eventuele brandstoftoeslagen.

U kunt uw vraag, opmerking of aanmelding ook doorgeven middels onderstaand contactformulier.