Zo bent u dieven te slim af met BouwTag

Bent u ook weleens bang voor diefstal? Diefstal bij agrarische ondernemingen loopt razendsnel op: afgelopen jaar steeg landbouwgerelateerde diefstal met maar liefst 34 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met veel waardevolle apparatuur op het erf is de agrarische sector een ware goudmijn voor dieven.

Zo+bent+u+dieven+te+slim+af+met+BouwTag
LTO Ledenvoordeel
© Kennispartner

Voedermengwagens, shovels, verreikers, gps-systemen en tuinmachines; het boerenerf omvat veel dure apparaten. Moderne beveiliging is dan ook een essentieel onderdeel geworden. Met de innovatieve oplossingen van BouwTag kan de politie effectief gestolen goederen opsporen voor agrarische ondernemers. Dit maakt bedrijfsvoering in één keer een stuk veiliger.

BouwTag biedt robuuste, weerbestendige tracking tags die op nagenoeg elk apparaat of machine geplakt kunnen worden, van zware graafmachines tot kleinere maar essentiële apparaten zoals generatoren en lasapparaten.

De meest gestolen items in de agrarische sector omvatten gps-systemen op tractoren, tuinmachines en ander zwaar materieel zoals shovels en verreikers. Deze items zijn aantrekkelijk voor dieven vanwege hun hoge waarde en het gemak waarmee ze kunnen worden doorverkocht, vooral als ze niet goed geregistreerd of gemarkeerd zijn.

Meerdere keren per dag wordt de locatie nagegaan, je weet wanneer iets weg is en waar het dan is

Daarnaast worden kleinere, maar essentiële apparaten zoals generatoren en lasapparaten ook vaak gestolen, vooral uit schuren en andere bijgebouwen op het boerenerf. De diefstal van deze items kan aanzienlijk financieel verlies veroorzaken voor boeren, aangezien deze apparaten cruciaal zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Om deze bezittingen te beschermen, worden veiligheidsmaatregelen geadviseerd zoals (gps)tracking, om een extra laag van beveiliging toe te voegen en de kans op terugvinden na diefstal te vergroten.

Eenvoudige installatie

De installatie van BouwTag is eenvoudig en vereist geen technische kennis, waardoor het ideaal is voor een brede reeks landbouwapparatuur. U installeert de BouwTag in seconden, waarna u op het geïntegreerde dashboard real-time updates kunt ontvangen over de locatie en status van elk getagged item. Cruciaal voor zowel het dagelijks beheer als diefstalpreventie.

Stel: u heeft gekozen om hoogwaardige apparaten zoals tractoren en maaimachines te beveiligen met een BouwTag. En ze worden vervolgens gestolen. Hoe gaat het nu verder? Kostbare apparaten wilt u natuurlijk laten opsporen, voordat het te laat is. Het zou niet de eerste keer zijn dat gestolen spullen snel naar het buitenland worden vervoerd. In geval van diefstal kunt u de BouwTag in een alarmstand zetten via het dashboard, waardoor de locatie van het apparaat in real-time en zeer nauwkeurig gevolgd kan worden.

Vervolgens werkt BouwTag – wanneer nodig – samen met de politie om het gestolen materieel op te sporen en terug te halen. Deze samenwerking heeft al geleid tot een groot succes in het oplossen van diefstalcases.

Voor ieder apparaat en elke machine

BouwTag biedt verschillende modellen tags aan. Denk aan specifieke tags voor zwaarder materieel dat vaak onbeheerd achtergelaten wordt op afgelegen stukken land en daardoor een makkelijke prooi zijn voor diefstal. Elk BouwTag-model is aangepast aan de specifieke beveiligingsbehoeften van verschillende types materieel binnen de agrarische sector.

Zo kunt u met meer vertrouwen uw bedrijf runnen, wetende dat uw investeringen veilig zijn tegen diefstal en goed beheerd worden via track & trace en geïntegreerde beheersoftware.

Korting via LTO Ledenvoordeel

De BouwTag PRO is meer dan alleen een simpele locatietracker. Met de ingebouwde bewegingssensor kan de traceertag direct een alarm geven bij een onverwachte beweging. Zo wordt 98 procent van de gestolen spullen teruggevonden. Als LTO-lid profiteert u van 10 euro korting per tag en bij aanschaf van tien tags krijgt u één tag gratis. Kijk voor meer informatie op ltoledenvoordeel.nl/bouwtag.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel maakt zich sterk voor ruim 40.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. Wij onderhandelen met leveranciers namens...

Lees verder »

Meer van LTO Ledenvoordeel

Lees ook

Meer artikelen van LTO Ledenvoordeel »

Artikelen over LTO Ledenvoordeel