‘Goed werkgeverschap begint bij goede huisvesting’

De woonunits van Unit 4 Sale bieden slimme oplossingen voor huisvesting van tijdelijke werknemers, als mantelzorgwoning of voor woonprojecten op locaties met een agrarische bestemming. Alle units voldoen aan de SNF- en AKF-normeringen. De Concept Units voldoen ook aan het Bouwbesluit en zijn daardoor geschikt voor permanente bewoning.

%E2%80%98Goed+werkgeverschap+begint+bij+goede+huisvesting%E2%80%99
Unit4Sale

Woonunits bieden in veel situaties een oplossing, vooral nu het steeds meer moeite kost om een vergunning te krijgen voor nieuwbouw en nu de bouwkosten ongekend hoog zijn. De woonunits van Units 4 Sale bieden uiteenlopende gebruiksmogelijkheden en zijn heel flexibel in het gebruik.


Tijdelijke werknemers

De huisvesting van tijdelijke werknemers moet aan steeds meer eisen voldoen. Niet alleen omdat de overheid dat vraagt, maar ook omdat ondernemers steeds moeilijker aan voldoende tijdelijke medewerkers uit andere landen kunnen komen. Die werknemers zullen eerder kiezen voor bedrijven waar de huisvesting goed geregeld is. Het jaar daarop zullen ze ook eerder kiezen om terug te komen bij zulke bedrijven.

‘Goede huisvesting is een cruciaal onderdeel van goed werkgeverschap’, stelt Maarten van Esch van Unit 4 Sale. ‘Goed werkgeverschap begint bij goede huisvesting’, zegt hij zelfs. ‘Tijdelijke werknemers willen bijvoorbeeld niet meer in oude stacaravans wonen.’

'Tijdelijke werknemers willen niet meer in oude stacaravans wonen’

Maarten van Esch, eigenaar Unit 4 Sale

Alle woonunits van Unit 4 Sale voldoen aan de eisen van de keurmerken SNF en AKF (zie kader). Die keurmerken tonen onder andere de verzekeraar en de gemeente dat de units aan alle eisen voldoen, zowel wettelijke als bovenwettelijke eisen.

De units worden gebouwd met de naleving van diverse eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent dat de units voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder brandveiligheid en isolatiewaarden. ‘Hierdoor bieden de units een veilige en comfortabele omgeving voor bewoners’, geeft Van Esch aan. De Concept Units voldoen volledig aan het Bouwbesluit en zijn modulair inzetbaar.


Mantelzorg op het erf

Ook voor permanente of semipermanente bewoning kunnen de units van Unit 4 Sale een oplossing bieden, bijvoorbeeld als mantelzorgwoning. Agrarische erven bieden vaak ruimte voor mantelzorgwoningen, waardoor ouders op het erf kunnen blijven wonen en niet gelijk naar elders hoeven te verhuizen als de opvolgers er komen wonen. Steeds meer gemeenten spelen in op de vergrijzing en staan (pre )mantelzorgwoningen toe in het buitengebied. Iedere gemeente mag echter zelf bepalen wat hiervoor de richtlijnen zijn.


Tiny houses

Voor boeren en tuinders die hun bedrijf afbouwen of stoppen kan het een optie zijn om semipermanente woonvormen te bouwen in de vorm van een tiny house-community. Inmiddels zijn er steeds meer gemeenten bereid om mee te denken bij het ontwikkelen van dit soort kleinschalige woonprojecten op locaties met een agrarische bestemming. Alle gemeente hebben immers te maken met een tekort aan woningen.

De Concept Units voldoen volledig aan het Bouwbesluit en zijn modulair inzetbaar.
De Concept Units voldoen volledig aan het Bouwbesluit en zijn modulair inzetbaar. © Unit 4 Sale


Snel, duurzaam en efficiënt

De permanente woonunits van Units 4 Sale zijn gebouwd van SIPS-panelen. Die voldoen aan de strenge isolatie-eisen van het Bouwbesluit en vormen tegelijkertijd een slank, licht, duurzaam skelet voor de units. Dankzij het gebruik van deze panelen is tot wel 50 procent minder hout nodig in vergelijking met traditionele houtskeletbouw. De goed geïsoleerde wanden zorgen bovendien voor een laag energieverbruik.

Van Esch geeft aan dat zijn bedrijf voor de klant het hele traject kan verzorgen, inclusief de gesprekken met de gemeente. ‘Wij willen de klant ontzorgen. Wij hebben veel ervaring met gemeenten. Wij staan garant voor de uitvoering van een slimme woonoplossing, van vergunning, aanschaf en productie tot en met transport en levering op locatie, met de grootste zorgvuldigheid.’


De woonunits voor tijdelijke huisvesting voldoen aan de normen van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF) van de Stichting Normering Flexwonen (SNF).
De woonunits voor tijdelijke huisvesting voldoen aan de normen van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF) van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). © Unit 4 Sale


Units voldoen aan normen SNF en AKF

Alle woonunits van Unit 4 Sale voldoen aan de strenge normen van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF) van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). Deze keurmerken stellen eisen aan de bezetting, ruimte, daglicht en verwarming, sanitair, hygiëne, voorzieningen, (brand)veiligheid, onderhoud en beheer en informatievoorziening. Beide keurmerken bestaan nu nog naast elkaar, maar er wordt gewerkt aan een fusie. Naar verwachting zal deze in 2024 zijn voltooid.

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Unit4Sale

Unit4Sale

Unit 4 Sale is de specialist in slimme woonoplossingen voor tijdelijke huisvesting Of het nu gaat om woonruimte voor uzelf, een mantelzorgwoning voor uw...

Lees verder »

Meer van Unit4Sale

Meer artikelen van Unit4Sale »

Artikelen over Unit4Sale