Avocado's straks massaal gedistribueerd vanuit Engeland

Als het aan Mission Produce ligt, worden avocado's binnenkort massaal gedistribueerd vanuit het Verenigd Koninkrijk. Een van 's werelds grootste distributeurs van avocado's is namelijk van plan om in 2023 een ultramodern rijp-, verpakkings- en forwarddistributiecentrum te openen in het Engelse Dartford.

Avocado%27s+straks+massaal+gedistribueerd+vanuit+Engeland
© Mission Produce

De faciliteit zal 102.000 vierkante meter beslaan en is gelegen nabij de grootste havens en luchthavens van het Verenigd Koninkrijk. 'Daarbij hebben we directe toegang tot de M25. Deze strategische locatie geeft ons unieke toegang tot de groeiende markt voor avocado's', meldt CEO Steve Barnard.

Tegelijkertijd wordt de importlogistiek vereenvoudigd en worden de transittijden versneld, geeft hij aan. Verwacht wordt dat de nieuwe faciliteit avocado's, die in Zuid-Afrika, Peru, Colombia of Guatemala worden geproduceerd, naar heel Europa gaat distribueren.


Optimaal rijpingsproces creëren

Het nieuwe rijp-, verpakkings-, en forwarddistributiecentrum in Engeland zal tevens de eerste faciliteit van Mission Produce zijn met de rijpkamertechnologie 'Mission Control'. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een gespecialiseerd atmosfeercontroleproces om de optimale omgeving voor rijping van avocado's te creëren. 'Hiermee maken we het mogelijk om de avocado's te laten rijpen volgens specifieke klantwensen.'Ook wordt de locatie uitgerust met technologie voor het sorteren van zichtbaarheid die de verwerkingstijd kan verkorten en schade aan fruit kan minimaliseren. 'Met al deze technologieën willen we een verbeterde kwaliteit, langere houdbaarheid en minder afval realiseren', aldus Paul Frowde van Mission Produce UK.

Bekijk meer over:

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer