'Ik heb maximale flexibiliteit en minimale risico's'

Peter de Rooij begon in 2007 met zijn hoveniersbedrijf in Vleuten. Om zich als beginnend ondernemer niet meteen geconfronteerd te zien met te veel taken, verantwoordelijkheden en risico's rondom personeel maakte hij de keuze voor de payroll services van WePayPeople. Zoveel jaren later houdt hij nog steeds vast aan die keuze. 'Payrolling is voor mij al die tijd de beste en eenvoudigste manier gebleken om mijn personeel te regelen.'

%27Ik+heb+maximale+flexibiliteit+en+minimale+risico%27s%27
WePayPeople

'Toen ik met mijn bedrijf begon, wilde ik zo flexibel mogelijk kunnen werken. Ik wist niet precies wat er aan werk op me af zou komen en ik wilde niet in een situatie terechtkomen dat ik wel mensen in dienst zou hebben, maar hen niet aan het werk kon zetten. Ik heb me verdiept in de alternatieve mogelijkheden en kwam al vrij snel uit op payrolling', vertelt De Rooij.

'Ik heb me eerst uitgebreid laten informeren over wat payrolling precies is, wat de voor- en nadelen ervan zijn en wat het me zou kosten. Dat voorlichten heb ik heel pragmatisch aangepakt; ik heb voor mezelf de situaties op een rijtje gezet die me zouden kunnen overkomen, wat als dit en wat als dat, en die voorgelegd aan onder andere WePayPeople.'

Helder verhaal

'Hun verhaal was helder: als ik me gewoon zou richten op mijn werk en klanten binnenhalen, dan regelden zij alles met personeel. Niet dat ze voor mij op zoek gaan naar mensen, dat doe ik zelf wel. Zij regelden gewoon alle administratie en juridische toestanden. Dat klonk allemaal wel mooi, maar het bleek in de in de praktijk ook echt zo te werken', zegt De Rooij.

Peter de Rooij, eigenaar hoveniersbedrijf in Vleuten

'Vanaf de eerste dag ben ik flexibel in de inzet van medewerkers. Als het druk is, heb ik meer mensen nodig en als het rustig is, wat minder. Want het goede nieuws is: met payrolling betaal ik alleen de uren die ze werken en verder niets. Is er vorst en geen werk? Dan betaal ik geen uren. Is er gewoon geen of te weinig werk? Dan heb ik geen loonkosten.'

Juridische werkgever

'WePayPeople is namelijk de juridische werkgever. Mijn medewerkers zijn feitelijk bij hen in dienst. Ze staan daar onder contract en ik huur hen in, wanneer dat nodig is. WePayPeople is dus ook verantwoordelijk voor het op tijd betalen van salaris, voor de belasting- en pensioenafdrachten en ook voor verlet en ziekte', vertelt De Rooij.

'Mijn medewerkers vullen zelf hun uren in via de digitale WePayPeople-portal, ik controleer dat en krijg vervolgens één keer per week een factuur waar alle kosten op staan. Ondertussen betaalt WePayPeople die mensen gewoon uit, want zij financieren de loonkosten voor. Dus mijn cashflow blijft gezond en alle medewerkers worden altijd keurig op tijd betaald. Als ik thuiskom, hoef ik niet nog eens na een dag werken een eeuwigheid bezig te zijn met loonadministratie, ik maak eigenlijk nauwelijks kantooruren. Dat is lekker, want ik wil ook wel eens even wat anders doen. Of helemaal niks. Dat kan dus.'

Payroll services van WePayPeople

Hoveniers als De Rooij en vrijwel alle andere ondernemers in de tuinbouw hebben te maken met een wisselende bezettingsgraad in personeel. U wilt kunnen beschikken over de juiste mensen wanneer u hen nodig hebt, maar niet onnodig vastzitten aan medewerkers. Met conventioneel werkgeverschap is dit lastig te regelen, zeker wanneer u te maken krijgt met contracten voor onbepaalde tijd.

De payroll services van WePayPeople nemen deze zorg voor u weg. Wij nemen het formele werkgeverschap van u over, waarna uw personeel exclusief aan u ter beschikking gesteld wordt. Zo heeft u altijd de juiste bezetting en dus geen zorgen over eventuele overbezetting. Bovendien is het ook mogelijk om uw personeelsadministratie uit te besteden. Dat alles tegen tarieven die u in staat stellen flink te besparen op de kosten. Zelf doen is duurder.

Klik hier voor meer informatie

WePayPeople

WePayPeople regelt alles rondom de verloning van vaste medewerkers en flexwerkers. Snel, zeker en veilig. Met onze payroll services verzekert u zich van...

Lees verder »

Meer van WePayPeople

Meer artikelen van WePayPeople »

Artikelen over WePayPeople