Hulpstof+Squall+bezig+met+opmars+in+akkerbouw
Kennispartners Squall

Hulpstof Squall bezig met opmars in akkerbouw

De hulpstof voor de tankmix Squall verbetert de bedekking op het gewas en reduceert drift. Uit proeven blijkt dat met de toevoeging van een half procent Squall de regenvastheid van de mix met 50% verhoogt.

Mede door de huidige weersomstandigheden zijn telers en de GBM-adviseurs intensief op zoek naar middelen die bijdragen aan een goede hechting en regenvastheid. Squall wordt steeds vaker ingezet als bouwsteen in een optimaal spuitplan en daarbij komt nog dat de hulpstof 100% biologisch afbreekbaar is.

Spuitschema

In de bollenteelt en de uien was Squall al een bekende. Dit seizoen zijn ook bij aardappels en in de fruitteelt steeds meer spuitschema┬┤s waar Squall wordt opgenomen in combinatie met herbiciden of fungiciden.

100% NL

Het op Science Park Amsterdam gevestigde bedrijf GreenA is eigenaar van het gepatenteerde product, dat ook in Nederland geproduceerd wordt. Vorig jaar werd investeringsfonds SHIFT Invest aandeelhouder in GreenA om de product en marktontwikkeling een nieuwe stimulans te geven. Onder andere Wageningen Universiteit en Rabobank zijn deelnemer in dit op de verduurzaming van de agro-food keten gerichte fonds. Door de strategische samenwerking tussen Squall en CropSolutions is het product voor alle akkerbouwers in Nederland verkrijgbaar. De marktontwikkeling in Duitsland is dit voorjaar gestart.

Klik hier voor meer informatie

Squall verbetert de bedekking van de spuitmiddelen op het gewas en verhoogt de regenvastheid van de tankmix met 50%. De hulpstof is 100% biologisch...

Lees verder »


Meer artikelen van Squall »