Agriterra/RFC samen in Partnershipverkiezing

Ontwikkelingshulporganisatie Agriterra en Royal FrieslandCampina (RFC) doen samen mee aan de Partnershipverkiezing. Dat is een wedstrijd voor businessplannen in ontwikkelingslanden.

RFC en Agriterra willen met hun plan de verspilling van lokale melk in Kenia effectief bestrijden en alle goede van melk bereikbaar maken voor alle Kenianen.

Twee glazen melk per week meer voor iedere Keniaan is te winnen door verspilling van lokale melk effectief bestrijden. Beide organisaties willen boeren onafhankelijk maken van de grillen van commerciële melkverwerkers door hen direct toegang tot de markt te geven.

Ondervoed

Ongeveer een derde van de Kenianen is ondervoed, terwijl 1 miljard kilo melk per jaar wordt verspild door tekortkomingen in de zuivelketen. Om dit te bestrijden, zetten Agriterra en FrieslandCampina een microfranchise concept op.

Coöperaties bieden boeren een goede prijs voor hun melk en produceren zelf diverse zuivelproducten. Lokale distributeurs (franchisees) vormen een netwerk voor de dagelijkse voorziening.

Stemmen

Stemmen kan tussen 16 oktober en 15 november www.departnershipverkiezing2012.nlhier.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer