Kennispartner: Aeres MBO Barneveld

Aeres MBO Barneveld

Op het moderne veehouderijbedrijf van de toekomst is er evenwicht tussen wat het dier, de veehouder en de maatschappij wil. Dierenwelzijn en plezier in het werk gaan hand in hand. De opleidingen van Aeres MBO Barneveld bereiden studenten voor op het werken bij een veehouderijbedrijf of op een andere plek in de periferie van de agrarische sector, waarbij je moet denken aan functies als voeradviseur, stalinrichter of accountmanager.

 

Tijdens de opleiding Groen, Grond en Infra leren studenten werken met verschillende soorten machines zoals graafmachines, diepladers, trekkers etc. Veel van de studenten die starten met de opleiding Groen, Grond en Infra hebben direct in het eerste jaar al werk. Ze komen terecht bij bijvoorbeeld waterschappen, (agrarische) loonbedrijven en/of in de groene cultuurtechniek.

 

Daarnaast biedt Aeres Training Centre Barneveld, onderdeel van Aeres MBO Barneveld, cursussen voor volwassenen op het gebied van varkenshouderij, pluimveehouderij en mengvoer. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nieuw is in de sector of zich verder wil ontwikkelen.

 

Meer informatie op aeresmbo.nl/barneveld en aerestrainingcentre-barneveld.nl/cursussen/veehouderij.