7 dagen het boerenland rondom Valencia

Vertrek op maandag 2 maart 2026
De winter is een ideale periode om de agrarische streek rondom Valencia te bezoeken. De relatief koele temperaturen zijn zowel gunstig als noodzakelijk voor de gewassen die we tijdens deze reis gaan zien, onder meer zwarte truffels, artisjokken, olijven en allerlei citrusvruchten die in deze periode volop geoogst worden. Het gebied is letterlijk de groentetuin van Valencia.
Februari is een ideale tijd om deze streek te bezoeken. Een bezoek aan de culturele stad Valencia mag niet ontbreken tijdens deze reis. Valencia wordt ook wel de stad van de kunst en de wetenschappen genoemd.
Uw hotels
Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3+/4-sterrenhotels: vier nachten in Valencia, één nacht in Peñiscola en de laatste overnachting opnieuw in Valencia. Uw kamer beschikt over een bad of douche en toilet en is bereikbaar per lift. In het hotel in Valencia zijn wifi, een restaurant en een bar aanwezig.
Uw vakantie van dag tot dag:
Maandag – Heenreis
Vertrek vanaf Amsterdam naar Valencia. Na aankomst wordt u verwelkomd door de Nederlandstalige vertegenwoordiger van Agro Reizen ter plaatse. Transfer naar uw hotel, waar u met een welkomstdrankje wordt ontvangen. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s middags al kennismaken met het gezellige centrum van Valencia. We verblijven vier nachten in Valencia.
Dinsdag – Melkvee, citrusplantage en Valencia
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf met voornamelijk Holsteiner koeien. Aansluitend brengen we een bezoek aan een particuliere citrusplantage, al vele generaties in handen van dezelfde familie. De chique villa op het landgoed, waar de familie woont, wordt omgeven door verschillende citrus- en palmbomen. Na een wandeling over het landgoed met uitleg genieten we van een proeverij met almuerzo (hapjes).

Tot slot van deze mooie dag brengen we een bezoek aan het centrum van Valencia, met een aantal markante bezienswaardigheden, onder meer het Turia-park en de futuristische bouwwerken van de Stad van de Kunst en Wetenschappen.
Woensdag – Mercado Central, rijstvelden en Albuferameer

Bijtijds bezoeken we de overdekte markthal van Valencia. Hier worden allerlei lokale producten aangeboden, zoals vis, groenten, citrusvruchten, hammen en kazen. Paella is het bekendste gerecht van Spanje. De rijst voor de paella komt uit het gebied rondom Valencia. Ten zuiden van de stad ligt het enorme Albuferameer, dat deels is drooggevallen maar een paar keer per jaar onder water wordt gezet voor de rijstteelt. Dat water maakt het gebied interessant voor trekvogels, die er massaal neerstrijken. In februari wordt er volop gewerkt om het land klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
We bezoeken een grote rijstfarm te midden van de rijstvelden. Hier krijgen we uitleg over de rijstcultuur, het waterbeheer en het irrigatiesysteem. Uiteraard wordt er paella gemaakt – zoals het hoort, op een houtvuur – en nipt u van licor de arroz, een rijstlikeur. Ook maken we een boottocht over het meer.
Donderdag – Fietstocht door de Horta
Valencia is omgeven door de ‘Horta’, een enorm tuinbouwgebied dat haar bestaan dankt aan vruchtbare gronden en een eeuwenoud irrigatiesysteem. Op de fiets verkennen we dit bijzondere landbouwgebied. Door het vlakke landschap, grotendeels over fietspaden, zien we oude boerderijen, kleine en grotere percelen en een veelvoud aan gewassen die vooral in de stad en lokale restaurants worden afgezet.

Een bijzonder gewas in de Horta is de xufa (aardamandel), waarvan het lokale drankje horchata wordt gemaakt. Op het programma staat ook een bezoek aan een mas, een traditionele boerderij en landgoed. Tegenwoordig worden hier biologisch geteelde groenten verbouwd, vooral bestemd voor de Noord-Europese markt. Een schaapskudde zorgt voor het begrazen en bemesten van de akkers en het omliggende bos- en heidegebied. Na een picknick op het landgoed fietsen we via de Horta en het kilometerslange Turia-park (de voormalige rivierbedding) terug naar het hotel.
Vrijdag – Artisjokken, truffels en johannesbroodboom – Peñiscola
Vandaag vertrekken we naar het Noorden. Als eerste maken we kennis met de teelt van artisjokken bij de plaats Benicarló. We wandelen over de velden en krijgen uitleg over het hele proces van de teelt.
Daarna maken we kennis met de zwarte truffel, een van de duurste eetbare paddenstoelen ter wereld. Truffels kunnen niet echt gekweekt worden, maar je kunt de natuur wel een handje helpen: hoe meer truffeleikjes worden geplant, des te groter is de kans truffels onder de grond te vinden. Op een truffelboerderij krijgen we uitleg over de oogst van de zwarte truffel.
Verder maken we kennis met een typische boom van deze streek, de johannesbroodboom. De peulen van deze boom werden ooit als veevoer verkocht, maar tegenwoordig worden ze voor veel geld verhandeld en in allerlei hoogwaardige producten verwerkt, zoals voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnen.
Aan het eind van de dag bereiken we het aan de kust gelegen vestingstadje Peñiscola, waar we overnachten.
Zaterdag – Olijfolie en terug naar Valencia
Vanmorgen een rustige start en alle tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het kasteel van Peñiscola. Daarna gaan we weer op pad en bezoeken een 16e-eeuwse oliemolen, gelegen te midden van boomgaarden met olijfbomen. Vervolgens keren we terug naar Valencia. In de loop van de middag is er alle tijd om nogmaals te genieten van deze mooie stad. Overnachting in Valencia.
Zondag – Thuisreis
Transfer naar de luchthaven. Na deze afwisselende reis door agrarisch Spanje keert u huiswaarts.
Totaalprijs reis 1899,- per persoon
Heel veel extra’s inclusief
-
Vliegticket Amsterdam – Valencia v.v.
-
Transfers luchthaven – hotel v.v.
-
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
-
Reis per touringcar ter plaatse
-
Tweepersoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
-
Volpension (m.u.v. lunch dag 1 en 7)
-
Alle excursies zoals in het programma
-
Inclusief entreegelden
-
Plaatselijke gids
-
Fooi voor buschauffeur en plaatselijke gids
-
Eigen reisleiding van Agro Reizen
Vertrekdata
Maandag 2 maart 2026
Niet inbegrepen
-
Eenpersoonskamer
-
Lunches dag 1 en 7
-
Uitgaven van persoonlijke aard
-
Reis- en annuleringsverzekering
-
Reserveringskosten € 25 per factuur
-
Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
-
SGR-consumentenbijdrage € 5 per persoon
Extra te reserveren
Eenpersoonskamer € 335
Bijzonderheden
-
U vliegt met Transavia.com of KLM, 20 kg bagage p.p.
(Tijdens de vlucht zijn drankjes en eten tegen betaling verkrijgbaar.)
-
Geldig paspoort of ID-kaart (geldig gedurende de gehele reis)
Minimumdeelname
Voor deze vakantie geldt een minimumaantal deelnemers van 18 personen.
Uiterlijke annuleringsdatum: 28 dagen voor vertrek.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agro Reizen:
tel.: 026 351 20 87 | info@agroreizen.nl | www.agroreizen.nl