Tilburgse trappisten gaan zelf kaas maken
Bewoners van adbij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Tilburg) nemen morgen officieel een eigen kaasmakerij in gebruik.
De bereiding van ambachtelijke trappistenkaas gebeurt met koemelk van de Ruurhoeve in Hoogeloon. En natuurlijk gaat er het eigen La Trappe-bier in, waar het klooster nu al bekend om staat.
Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen zijn de monniken een half jaar op cursus geweest bij de Ruurhoeve van familie Ansems.
In retraite
Daarnaast is Corné Ansems 24 uur in retraite geweest bij de Koningshoeven. ‘Om te ervaren wat het monastieke leven ongeveer inhoudt. Maar ook om te zien hoe we de kaasproductie konden inpassen in het dagritme van bidden en werken. We willen een constante kwaliteit van de kaas, dus een groot deel van het bereidingsproces is geautomatiseerd.’
Het plan is dat de kaas onder het Authentic Trappist Product-logo verkocht gaat worden. Dit logo mogen alleen echte trappistenproducten dragen.
Kloosterwinkel
Binnenkort is de kaas te koop in de kloosterwinkel bij de abdij.
· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Gewichtblok 1050 KG BOX ECO
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350R (SB) #27461
Gebruikt, P.O.A.
-
AS Professionele zitmaaier / tuintrekker AS 940 Sherpa XL (ZOB) #26752
Gebruikt, P.O.A.
-
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Activator Agro
Building Balance - Doetinchem, Nederland
Bestuurslid
NAK via Galan Groep - Emmeloord
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Vrijdag20° / 8°10 %
-
Zaterdag22° / 10°10 %
-
Zondag23° / 10°20 %