Netcongestie hoeft bedrijfsgroei niet te remmen

Veel Nederlandse ondernemers ervaren de beperkingen van netcongestie. Er staan letterlijk duizenden bedrijven in de wachtrij voor een (grotere) aansluiting, maar het lijkt nog jaren te gaan duren voordat deze problemen zijn opgelost.

Netcongestie+hoeft+bedrijfsgroei+niet+te+remmen
Energy Shift
© Kennispartner

De netcongestie staat uitbreiding van een bedrijf of de productie steeds vaker in de weg. Het veelgehoorde probleem: de ondernemer wil meer stroom verbruiken dan zijn of haar huidige aansluiting of contractwaarde toelaat. De netcongestie vormt zo een groot obstakel voor verdere groei.

Sommige ondernemers voelen zich genoodzaakt te overwegen naar het buitenland te verhuizen, waar deze problemen minder prominent aanwezig zijn. Toch is er een oplossing: zelf energie opwekken met zonnepanelen en opslaan met een accu. Door een combinatie van zonnepanelen (PV) en een accu (EOS, energieopslagsysteem of batterijsysteem) neemt u als ondernemer zelf de regie in handen. U doorbreekt de beperkingen van netcongestie en geeft uw bedrijf de mogelijkheid om door te groeien.

Ik denk dat accu's gecombineerd met zonnepanelen de toekomst is

Edwin Mouw, eigenaar van Mouw Hoedliggers

Hoe werkt het?

Met zonnepanelen wek je zelf energie op. De energie die je niet van het net kunt halen, haal je dus van het dak af. Maar die zonne-energie heb je niet altijd direct nodig. Daar komt de accu om de hoek kijken. Door zonne-energie op te slaan (of energie uit het net op momenten als de zon niet schijnt), creëer je je eigen een energiebuffer. Op deze manier voorzie je jouw onderneming van voldoende stroom, zonder dat je aansluiting wordt uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van Edwin Mouw, die met zijn staalbedrijf tegen de problemen van netcongestie aanliep.


De tekst gaat door onder de video.


Bekijk hier het hele interview.

Waarom kiezen voor Energy Shift?

1. Technische expertise: Bij Energy Shift hebben we alle technische kennis in huis om deze oplossing te realiseren. We begrijpen de complexiteit van netcongestie en bieden concrete oplossingen.  

2. Bewezen oplossing: Tientallen ondernemers in Nederland hebben al ervaren hoe Energy Shift hun netcongestieproblemen heeft opgelost. Ontdek hoe ook uw bedrijf kan profiteren van onze oplossingen.  

3. Neem het heft terug in eigen handen: Door zelf energie te produceren met behulp van zonnepanelen en deze op te slaan voor toekomstig gebruik, neemt u de regie in eigen handen. Hiermee bent u niet langer afhankelijk van de beperkingen van het elektriciteitsnet.  

4. Extra verdienmodel: Wanneer op termijn uw aansluiting of contractwaarde alsnog wordt uitgebreid, kunt u een extra slim energiemanagementsysteem aan het batterijsysteem toevoegen. Uw systeem is dan niet slechts een oplossing voor het netcongestieprobleem, maar gaat fungeren als een extra verdienmodel voor uw bedrijf. Door slim met stroom te handelen op de energiemarkt, optimaliseert u uw energieverbruik en maximaliseert u uw winst.

Energy Shift biedt de oplossing die uw bedrijf nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw energie-uitdagingen te overwinnen.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Energy Shift

Energy Shift

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Energy Shift

Lees ook

Meer artikelen van Energy Shift »

Artikelen over Energy Shift